Rolls-Royce op vaste koers

Rolls-Royce op vaste koers

0 1428

Rolls-Royce ligt op ramkoers. Met het bekend worden van het verdwijnen van Maybach zet het merk de wortels nog een stuk dieper in de grond.

Van de Phantom worden er zo’n 800 stuks per jaar verkocht. Nu de Ghost erbij is, ook met de Extended Wheelbase-versie, ligt de afzet op recordhoogte. In de gehele 107 jarige historie van het merk werden niet eerder zoveel auto’s afgeleverd. In 2011 kwamen er 3.538 stuks uit de Britse fabriekspoorten. Een jaar eerder werden 2.711 auto’s afgeleverd. Een stijging van 30,5 %. Het vorige verkooprecord stond op 3.347 exemplaren en werd in 1978 gerealiseerd. Toen was Rolls-Royce echter nog niet in handen van BMW.

Rolls-Royce levert de meeste auto’s in de regio Asia Pacific, gevolgd door Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Europa. Naar land gekeken staat China bovenaan, gevolgd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het Bespoke-programma is eveneens een groot succes. Vrijwel elke Phantom is afgeleverd met enkele accessoires uit dit personaliseringsprogramma, waarbij er kan worden gekozen voor zaken als champagne- en picknicksets of een humidor voor de sigaren. Ook bij de Ghost-klanten wordt het Bespoke-programma steeds populairder.

Gewezen concurrent Maybach heeft nog geen cijfers over 2011 vrijgegeven. Zouden wij ook niet durfen. In de afgelopen jaren verkocht het merk steeds minder limousines. Reden voor moederbedrijf Mercedes-Benz om de stekker eruit te trekken.

Bron: Rolls-Royce

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter