Nieuwe BMW X1 komt met BMW Lines

Nieuwe BMW X1 komt met BMW Lines

1 1495

BMW tilt de nieuwe X1 op alle  fronten naar een nog hoogwaardiger niveau. Het design sluit nu meer  aan op dat van de BMW X3 en X5. Bovendien kan nu gekozen worden voor  verschillende design Lines: xLine, Sport Line en M Sport. Op technisch  gebied zijn er twee nieuwe dieselmotoren: de BMW X1 sDrive16d en X1  xDrive25d.

Nieuw aan de X1 LCI  is ook de handgeschakelde zesversnellingsbak met dry  sump-smering voor nog meer efficiency en de optionele  achttrapsautomaat. De standaarduitvoering wordt daarnaast uitgebreid  met USB-aansluiting en bluetooth telefoonvoorbereiding. Een  uitbreiding die overigens voor alle BMW modellen vanaf 1 juli a.s. van  toepassing is.

Met de X1 heeft BMW succesvol de kenmerken van de BMW X-modellen in  het segment van de compacte SUV’s geïntroduceerd. Met  nieuwe motoren breidt BMW de voorsprong van de BMW X1 op het gebied  van sportiviteit en efficiency verder uit. Daarmee groeit het gamma  tot twee benzine- en vijf dieselversies, in vermogen variërend  van 85 kW (116 pk) van de nieuwe X1 sDrive16d tot 180 kW (245 pk) van  de X1 xDrive28i. BMW EfficientDynamics technologie kan nu in alle  varianten zorgen voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik met  bijvoorbeeld Auto Start-Stop en ECO PRO functie. Met de optionele ECO  PRO mode van BMW kan de bestuurder zelf kiezen voor een op efficiency  dan wel een meer op sportiviteit gerichte afstemming van de auto.

Met 160 kW (218 pk) is de 2,0-liter dieselmotor in de nieuwe versie  BMW X1 xDrive25d de sterkste van de nieuwe generatie viercilinder  dieselmotoren. Mede dankzij BMW TwinPower Turbo-technologie verbruikt  hij slechts 5,9 l/100 km. De motor in de BMW X1 sDrive16d, eveneens  met een inhoud van 2,0-liter, maakt gebruik van dezelfde techniek en  heeft met 85 kW (116 pk) een verbruik van slechts 4,9 l/100 km. Het aanbod benzinemotoren begint in Nederland met de 2,0-liter  viercilinder in de BMW X1 sDrive20i. Mede dankzij TwinPower Turbo  techniek, VALVETRONIC variabele kleptiming en variabele nokkenas  (dubbel VANOS) levert deze motor 135 kW (184 pk) bij een verbruik van  slechts 7,6 l/100 km.

Voor de X1 heeft BMW een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak  ontwikkeld met dry sump-smering voor nog meer efficiency. Voor  optimaal comfort is een automatische achttrapstransmissie leverbaar,  uniek in het segment. Dankzij alle maatregelen konden het verbruik en  de CO2-emissie van alle modellen gereduceerd worden met tot wel 15 g  CO2/km voor de BMW X1 xDrive28i.

Kopers kunnen de nieuwe generatie BMW X1 nu ook individualiseren met  BMW Lines. De BMW xLine bestaat uit side skirts,  titaniumzilverkleurige spijlen in de grille en exclusieve  aluminium18-inch wielen. De bestuurder heeft de beschikking over onder  meer een met leder bekleed, multifunctioneel sportstuur, Ambient  Lighting en instaplijsten met daarop ‘BMW xLine’. De BMW Sports Line  benadrukt het sportieve karakter van de X1 door in zwart chroom  uitgevoerde uitlaateindstukken, aluminium 17- of 18-inchwielen en  diverse carrosserie-elementen uitgevoerd in glanzend zwart. Het  interieur is voorzien van sportstoelen, een sportstuur en een  sportversnellingspook en eveneens Ambient Lighting. De BMW Lines zijn  met diverse opties nog verder op de individuele smaak af te stemmen.

De uitrusting van de BMW X1 is standaard zeer compleet met onder  andere USB-aansluiting, bluetooth telefoonvoorbereiding, verwarmbare  buitenspiegels, mistlampen, een boordcomputer en een soundsystem met  vijf luidsprekers. Eerstgenoemde zaken zijn voortaan standaard i.v.m.  de verhoogde veiligheid en het feit dat steeds meer muziek als MP3  wordt beluisterd. BMW iDrive, een Harman Kardon Surround Sound System,  Xenon lichtpakket met LED achterlichten en een panoramisch dak zijn  daarnaast enkele van de vele uitrustingsopties die voor de BMW X1  beschikbaar zijn.

De nieuwe generatie BMW X1 staat vanaf deze zomer bij de BMW dealers.

Bron: BMW Press

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

  1. als ik de foto’s bekijk dan zie ik de mooiste variant vande 1-serie tot nu toe. jammer dat ie nog steeds vrij krap is in vergelijking met de buitenmaten..

Laat een reactie achter