Gaat BMW in zee met Hyundai en Kia?

Gaat BMW in zee met Hyundai en Kia?

4 1774

BMW levert al aan meerdere fabrikanten motoren. Denk aan Toyota, Peugeot en Citroën. Komen daar nu ook Hyundai en Kia bij?

Het schijnt dat op dit moment een delegatie van hoge heren, waaronder Hyundai’s vice-voorzitter Chung Eui-sun, van het Koreaanse Hyundai/Kia concern in München aanwezig is. Dit zegt tenminste het Duitse Automobil Produktion Magazine. Onderwerp van deze besprekingen zijn het gebruik van BMW motoren voor de Koreanen. Omdat zowel Hyundai als Kia niet direkt wordt gezien als een concurrent van BMW is dit natuurlijk goed mogelijk. Het meest interessant voor deze fabrikanten zijn de efficiënte dieselmotoren. Door zulke deals kunnen natuurlijk de ontwikkelingskosten verdeeld worden.

Met de komst van de grote sedan Kia K9 heeft het bedrijf een auto in het programma die uitermate geschikt zou zijn voor BMW motoren. Achterwielaandrijving en een goede gewichtsverdeling is iets wat elke fabrikant nastreeft bij grote sedans. Deze K9 is voor de Koreaanse thuismarkt en later voor de Verenigde Staten bedoeld.

BMW AG heeft op dit moment nog geen commentaar. De onderhandelingen zitten nog in de beginfase en ondertussen wordt er gesproken dat het ook mogelijk is dat er samen een nieuwe motor ontwikkeld kan worden. Zodra er meer nieuws is lees je het hier.

Bron: Automobil Produktion Magazine

VERGELIJKBARE ARTIKELS

4 COMMENTAAR

  1. Neeeeeeeee niet doen!!!! Je kunt Hyundai toch niet vergelijken met BMW. Alsjeblieft zeg, laat die koreanen lekker aanrommelen.

  2. Grappig om dit bericht 2 jaar na dato te lezen! Deze samenwerking is er niet van gekomen toch? Het had mij eigenlijk wel een interessante mix geleken! Haha!

Laat een reactie achter