Nieuwe rijder voor de M3 DTM

Nieuwe rijder voor de M3 DTM

1 1397

De driver line-up, waarmee BMW weer terug in de DTM 2012 komt, is bijna voltooid. De BMW-fabrieks rijder en regerend GT kampioen van de American Le Mans Series (ALMS), Joey Hand (VS), start vanaf volgend jaar voor BMW in de DTM. Zo worden vijf van de zes cockpits vergeven.

Hiervoor waren al 4 mensen bevestigd door BMW: Andy Priaulx (GB), Augusto Farfus (BR), Bruno Spengler (CA) en de regerend DTM-kampioen Martin Tomczyk (DE).

Hand is 32 jaar oud en is sinds 2004 met BMW-race-auto’s met succes in verschillende Noord-Amerikaanse kampioenschappen begonnen. 2011 was voor Hand een jaar vol triomfen: samen met BMW fabrieks rijder Dirk Müller (DE), werd hij kampioen in de GTE-klasse van de ALMS en kon  samen met BMW Motorsport en BMW Team RLL ook de titel in het team en de constructeurs kampioenschap vieren. In het afgelopen seizoen won hij ook de BMW Riley in een 24-uurs race op Daytona (VS) en maakte hij zijn debuut in de 24 Uren van Le Mans (FR). Hand zat daar met Müller en Priaulx achter het stuur van een BMW M3 GT. Het trio was in staat om de derde plaats in de GTE-Pro klasse veilig te stellen. Zijn eerste test in de BMW M3 DTM was afgelopen 16 tot en met 18 november op het Zuid-Spaanse “Circuito Monteblanco” en is iedereen binnen het team goed bevallen.

 

 

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14384

2 10222

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter