Nieuwe supersportcar met BMW/Rolls-Royce V12

Nieuwe supersportcar met BMW/Rolls-Royce V12

0 2224

Er gaan al speculaties rond over een supersportcar van BMW. Deze komt er op dit moment het dichtst bij in de buurt. Deze supercar is een verzinsel van Montecarlo Automobile. Een relatief onbekende en kleine autobouwer uit de gelijknamige plaats.

Montecarlo Automobile bestaat al 30 jaar en ter ere van dat jubileum komen ze met deze Rascasse. In 2008 fabriceerden ze de de Ala50, voor Prins Albert. Met de Rascasse, vernoemd naar een bocht van 180 graden om een restaurant in Monaco heen, willen ze zichzelf weer op de kaart zetten en het doel is om er 15 te bouwen. Dan moeten er nog wel genoeg klanten zijn die 500.000 euro willen betalen voor deze auto.

Montecarlo-Automobile-Rascasse-Supercar-566x318

Onder de kap van dit achterwielaangedreven snelheidsmonster ligt een 5.4 liter V12 van BMW. Een motor met een inhoud van 5,7 liter, die vanaf 1998 ook in de Rolls-Royce Silver Seraph werd gebruikt. Met de nodige aanopassingen wordt er 174 pk extra uitgeperst, om op een totaal van 500 pk uit te komen. Daarnaast werd de Italiaanse LPG-specialist BRC er bijgesleept om de motor op een mengsel van LPG en waterstof te laten lopen. Wel zo milieubewust.

Montecarlo-Automobile-Rascasse-Engine

Wanneer ze de auto’s gaan uitleveren, en of er überhaupt al gegadigden zijn die het geld er voor over hebben, is niet bekend. Wel schijnen ze, volgens Carscoop, een sterkere versie in de planning te hebben, met AWD, een hybride-aandrijfsysteem én een supercharger. Plannen heeft Montecarlo Automobile genoeg.

Bron: Autoblog.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter