Rolls-Royce komt met Phantom Coupé Aviator

Rolls-Royce komt met Phantom Coupé Aviator

0 1833

Pebble Beach is hot dit jaar. BMW en Zagato onthulden al hun Zagato Roadster en nu komt Rolls-Royce met een exclusieve coupé versie van de toch al niet alledaagse Rolls-Royce Phantom.

Op het Pebble Beach Concours d’Elegance komen toch de mensen die een beetje geld in de achterzak hebben en wel van bijzondere dingen houden. Daarom onthult het Engelse merk daar de Aviator Collection.

Medeoprichter Charles Rolls was een fanatiek vliegenier en deed tussen 1931 en 1933 in een Supermarine S6B mee in de Schnider Trophy, een luchtrace nabij de Rolls-Royce fabriek. Aan de buitenzijde verwijzen de Aviator Grey lak en de matte afwerking van de motorkap, raamlijsten en grille naar het vliegtuig waarmee Rolls meerdere keren in de prijzen viel. Binnen wordt het vliegeniersthema benadrukt door het cognackleurige leer, de nadrukkelijke aanwezigheid van mahoniehouten panelen en het blote roestvrij staal. Ook het speciale Thommen vliegeniersklokje in het dashboard is een duidelijke hint naar de luchtvaart.

Rolls-Royce is van plan om 35 exemplaren van de Aviator Collection te gaan bouwen. Dit weekend wordt de auto tijdens de Pebble Beach Quail meeting getoond aan de vermogende medemens. Over de prijs worden door het merk uiteraard geen uitspraken gedaan, maar die zal naar verwachting niet misselijk zijn.

Bron: Rolls-Royce

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter