Speciale tentoonstelling in het BMW Museum: Rhapsody in Orange

Speciale tentoonstelling in het BMW Museum: Rhapsody in Orange

0 2761

Dit sombere seizoen doet je al snel verlangen naar warmte en licht. Daarvoor hoef je niet naar een eiland in de stille Zuidzee. Je kunt ook een kijkje nemen op de nieuwe tentoonstelling van het BMW Museum. Aan het begin in de Bowl van het BMW Museum straalt een warme gloed.

Onder de noemer Rhapsody in Orange, heeft de BMW-museum nu de BMW Turbo 2000, de BMW M1 en de BMW M1 Hommage tentoongesteld voor het publiek. De BMW Turbo 2000 is van het jaar 1972 en werd ontworpen onder leiding van de chief designer van dat moment, Paul Bracq. De Turbo 2000 is een studie die uiteenlopende technische innovaties bezit en een ontwerp heeft dat functioneel en baanbrekende was. Hij werd gezien als een reactie op de veiligheidsdiscussies die op dat moment plaats vonden in de jaren ’70. Het ontwerp van de BMW M1 leunde zwaar op die van dit model. Het ontwerp van de BMW M1 is van de Italiaanse auto-ontwerper Giorgetto Giugiaro. Er zijn niet meer dan 456 van deze buitengewone sportauto’s gemaakt tussen 1978 en 1981. Hij had zelfs zijn eigen race-serie: de Procar. Tegenwoordig wordt de M1 terecht beschouwd als een veelgevraagde klassieker. Ter ere van de 30e verjaardag van de BMW M1, werd in 2008 een buitengewoon design studie voorgesteld. De BMW M1 Hommage  Concept werd gepresenteerd op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Hij verdiende veel lof voor een geherinterpreteerde moderne BMW M1 met een adembenemend design, kleur en vorm.

Dit is de eerste keer dat alle drie de auto’s samen worden in München. Het trio wordt momenteel omringd door 20 papieren objecten gemaakt door studenten van de AMD Academie voor Mode en Design. Ze hebben  de sculpturale kracht en diversiteit van de Rhapsody in Orange geïnterpreteerd met behulp van gevouwen papier, weven en origami technieken. Hiermee is getracht om een reeks van oranje biotopen te creëren. De miniatuur werelden die zijn ontstaan ​​onder hun leiding vormen soms wilde en asymmetrische composities. De kleur oranje, die licht, warmte en gevoel voor het leven vertegenwoordigt, om  maar niet de veiligheid te noemen, vindt ongewoon hoge waardering in deze experimentele papieren objecten.

De speciale tentoonstelling loopt tot 3 juni 2012 en staat in de “Visions” afdeling van het BMW Museum in München.

Bron: BMW Welt

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10218

1 13571

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter