Steeds meer details van de BMW 7 Serie LCI bekend

Steeds meer details van de BMW 7 Serie LCI bekend

0 2090

De facelift van de huidige BMW 7 Serie komt steeds dichterbij en langzamerhand komen er steeds meer details naar buiten. In het kader van de Life Cycle Impuls worden bijna alle aandrijfsystemen aangepakt.

Uiteraard worden zowel aan de buitenkant als de binnenkant de nodige optische wijzigingen doorgevoerd. Het sinds kort voorgesteld multifunctionele instrumentenpaneel voor de BMW 5 Serie vindt z’n weg naar de 7 Serie. En ook het Bang & Olufsen High End Surround Sound System wordt beschikbaar voor de klantenvan de luxe limousine. Ook het iDrive systeem krijgt weer een update.

Motorisch zullen er wel een aantal wijzigingen zijn. En uiteraard krijgt de 7 Serie ook de beschikking over de acht-traps automaat. Alle veiligheids- en assistentiesystemen worden op de laatste stand van de techniek gebracht. Het Night Vision Systeem met personenherkenning wordt voor het eerst gecombineerd met Dynamic Light Spot kombiniert. Hierbij wordt bij een personenherkenning door Night Vision een lichtstraal op de persoon gericht.

Ook komt voor het eerst in de luxe klasse de nieuwe BMW triturbo diesel, uit o.a. de M550d xDrive, met 381 pk. De 7 Serie zal echter niet onder de BMW M Performance noemer door het leven gaan. Waarschijnlijk gaat deze gewoon als BMW 750d xDrive en 750Ld xDrive in de prijslijst. Verder zal de 740i iets vermogen verliezen. Hij krijgt de 320 pk sterke N55 motor. De 750i zal wel meer vermogen krijgen. De 450 pk sterke N63 V8 zal hier onder de kap te vinden zijn. De 730d en de 740d gaan respectievelijk naar 258 en 313 pk en zullen een stuk zuiniger met de brandstof omspringen. Alleen de V12 N74 in de 760i/760Li zal ongewijzigd blijven.

Als nieuwe optie is volledige LED verlichting mogelijk. We denken dat deze een andere vorm gaan krijgen dan de standaard Xenon verlichting om het verschil iets groter te maken. De extra richtingaanwijzers zijn verhuisd naar de spiegelkappen. Als nieuwe kleuren komen Havana, Glacier Silver en Midnight Blue.

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10226

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter