Team X-Raid met acht auto’s naar Dakar

Team X-Raid met acht auto’s naar Dakar

2 1666

HetTeam X-raid zal in januari 2012 met een record aantal inschrijvingen aan de start van de Dakar rally verschijnen. Met vijf MINI All4 Racing’s en drie BMWs X3 CC’s zal een poging worden gedaan om deze monsterrit te winnen. De Dakar gaat dit jaar van start op 1 januari in Mar del Plata, Argentinië.

En met Stéphane Peterhansel (FRA)/Jean-Paul Cottret (FRA), Nani Roma (ESP)/Michel Perin (FRA) en Krzysztof Holowczyc (POL)/Jean Marc Fortin (BEL), hebben ze de nodige mensen in huis om Dakar te winnen met de MINI All4 Racing. Het Team wordt verder aangevuld door Leonid Novitskiy (RUS)/Andi Schulz (GER) en Ricardo Leal dos Santos (POR)/Paulo Fiuza (POR)die allen ook van start gaan met de MINI.

Ondertussen zullen er drie X3 CC’s worden ingezet door Duos Boris Garafulic (CHI)/Gilles Picard (FRA), Alexander Mironenko (RUS)/Sergey Lebedev (RUS) en Stephan Schott (GER)/Holm Schmidt (GER).

Het Team X-Raid zal het beige zand in Zuid Amerika van een vrolijk kleuren schema voorzien. De vijf MINI’s zullen allemaal in verschillende felle kleuren verschijnen. Stéphane Peterhansel en Jean-Paul Cottret zullen vooraan meestrijden in hun groene ‘Monster Energy MINI All4 Racing’. De negenvoudig Dakar winnaar is vastbesloten om als eerste in Lima, Peru, over de finish lijn te gaan. Hun teamgenoot Nani Roma en co-piloot Michel Périn starten in een fel gele ‘Monster Energy MINI All4 Racing’.

“We hebben een echt competatieve line-up en zijn heel goed voorbereid op Dakar 2012.” zegt Sven Quandt , X-Raid team manager.

Op 1 januari 2012 zal de Dakar officieel beginnen aan de eerste etappe. Ondertussen kunnen de fans de auto’s al op nieuwjaarsavond zien  als ze over het podium rijden op het centrale plein van de stad.

Bron: Team X-Raid

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14419

2 10265

2 COMMENTAAR

  1. Ja het is echt gaaf hoe Mini deze Countryman heeft verbouwd. Ben benieuwd of ze ijsehhh zand kunnen breken !

Laat een reactie achter