Timo Glock achtste DTM rijder voor BMW

Timo Glock achtste DTM rijder voor BMW

1 1549

Na zijn test van eerder deze week, bevestigde BMW vanmorgen dat Timo Glock als achtste rijder van het Beierse merk dit jaar in de DTM uitkomt.

Daarmee is de coureursopstelling van BMW compleet, omdat de coureurs van afgelopen jaar, kampioen Bruno Spengler uit Canada, de Brit Andy Priaulx, de Amerikaan Joey Hand, de Braziliaan Augusto Farfus en de Duitsers Martin Tomczyk en Dirk Werner allemaal hun zitje mochten behouden, en de Duitser Marco Wittmann werd gepromoveerd van testrijder tot officiële racecoureur. De 30-jarige Glock was vijf jaar actief in de Formule 1. Hij reed voor achtereenvolgens Jordan (2004), Toyota (2008-2009), Virgin (2010-2011) en Marussia (2012). Hij heeft nu een contract getekend voor drie jaar om met de BMW M3 DTM te kunnen rijden.

Timo Glock

Over de toewijzing van coureurs aan teams zijn nog geen mededelingen gedaan. Omdat het aantal teams van BMW dit jaar echter werd uitgebreid van drie naar vier, door de komst van het nieuwe MTEK-team van de Nederlander Ernest Knoors, naast de al bekende fabrieksteams Schnitzer, RBM en RMG, verwachten we op dit gebied wel enkele verschuivingen. Het zou niet echt handig zijn om Wittmann en Glock, beide zonder enige DTM-ervaring, bij het eveneens nieuwe team MTEK onder te brengen. Glock verklaart ernaar uit te zien “met mijn oude vrienden bij BMW Motorsport weer om overwinningen te kunnen meestrijden.” Hij is zich er echter ook van bewust, dat hem geen eenvoudige taak wacht: “Niet elke vroegere Formule 1-rijder deed het meteen goed in de DTM, maar dat motiveert mij. Na de indrukwekkende titelwinst van het afgelopen jaar staat het buiten kijf dat de BMW M3 DTM alles in huis heeft om ons ook in 2013 vooraan te laten meerijden.”

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter