Verdere uitbreiding samenwerking BMW en Toyota

Verdere uitbreiding samenwerking BMW en Toyota

0 1390

BMW Group en Toyota Motor Corporation (TMC) versterken hun succesvolle strategische samenwerking. Van de week ondertekenden de twee bedrijven een overeenkomst voor een lange termijn samenwerking op het gebied van duurzame mobiliteit.

Toyota en BMW zetten hun plannen om een gemeenschappelijk platform voor sportwagens te ontwikkelen voort. De twee autobouwers werken inmiddels aan een haalbaarheidsstudie, zo geeft BMW aan. De studie moet eind 2013 klaar zijn. De twee bedrijven streven ernaar hun technologie en kennis op een hoog niveau samen te brengen, waarbij voor elke partij een specifieke sportwagen kan worden ontwikkeld. Zo levert Toyota een bijdrage op het gebied van hybridetechniek, terwijl BMW de focus legt op de rij-eigenschappen en afwerking. Het gaat om een middelgroot model.

bmw-toyota-samenwerking012013

Het onderzoek maakt deel uit van een groot samenwerkingsproject tussen BMW en Toyota op onder andere het gebied van waterstofautotechniek, dieselmotoren en accutechniek, zoals lithium-air accu’s. Een doorontwikkeling van de lithium-ion accu’s.

De bedrijven zijn ook bezig om gezamenlijk lichtgewicht technologieën voor carrosserieën te ontwikkelen met behulp van geavanceerde materialen, zoals composieten. Dit met de bedoeling om deze technologieën te gebruiken voor de hiervoor genoemde sportauto. Deze technieken zullen daarna ook te gebruiken zijn voor andere BMW en TMC voertuigen.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10219

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter