Twee nieuwe vestigingen van BMW Group in China: Ontwerpstudio en ConnectedDrive Lab.

Twee nieuwe vestigingen van BMW Group in China: Ontwerpstudio en ConnectedDrive Lab.

0 1227

BMW Group Designworks opent een dependance van ontwerpstudio DesignworksUSA en een ConnectedDrive Lab in Shanghai. Beide innovatiecentra zullen onder een dak in Shanghai Huangpu District, de voormalige Franse Concessie, worden ondergebracht.

BMW Group Designworks
De nieuwe ontwerp studio zal waardevolle inzichten over de Chinese markt vertalen naar mondiaal design. DesignworksUSA wil de drempel voor Europese en Noord-Amerikaanse klanten tot de Aziatische markt verlagen. DesignworksUSA, is de Californische design en creative consultant met studio’s in Noord-Amerika, Europa en Azië. DesignworksUSA is een inspirerende denktank van de BMW Group maar zeker ook een innovatie-driver voor gerenommeerde opdrachtgevers uit de meest uiteenlopende industrieën. Aansprekende projecten tonen DesignworksUSA de breedte en expertise zijn onder meer: ​​Treinen, Vliegtuigen, Fietsen en Jachten. Ook consumenten elektronica zoals Sennheiser koptelefoons, HP Z800 Workstations, en zelfs medische systemen worden door DesignworksUSA ontwikkeld.

Adriaan van Hooydonk
“Het creëren van een fundament voor zowel BMW Group Design als DesignworksUSA in Shanghai is van groot belang voor onze strategische en creatieve plannen”, aldus Adrian van Hooydonk, Director BMW Group Design. “China’s belang vanuit een zakelijk perspectief tot BMW Group is duidelijk, maar haar vermogen om onze ontwerpers te inspireren is eveneens interessant.” Het personeel zal bestaan ​​uit een evenwicht samenstelling van ontwerpers uit de Shanghai regio en die van DesignworksUSA studio’s uit Los Angeles, München en Singapore.

 ConnectedDrive Lab

Samen met de opening van de Shanghai ontwerpstudio opent BMW Group het ontwikkelingsentrum ConnectedDrive Lab ter aanvulling op de bestaande centra in München en Mountain View – Californië. Het nieuwe Lab is gewijd aan geavanceerde ConnectedDrive functies op het gebied van gemak, infotainment en veiligheid in het bijzonder voor de Chinese markt.

Naast bestaande implementaties voor BMW ConnectedDrive, worden nieuwe innovatieve software en elektronica functies ontwikkeld in Shanghai. Bijvoorbeeld een Azië-specifieke User Interface en Advanced Driver Assistance Systems (bijv. herkenning van Chinese verkeersborden) zijn ontwikkeld op locatie door een Chinees BMW team. Het ConnectedDrive Lab werkt integraal samen met het open source infotainment-platform GENIVI.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10234

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter