24h Nürburgring 2014: Vier BMW Z4 GT3 aan de start

24h Nürburgring 2014: Vier BMW Z4 GT3 aan de start

0 2045

Net als in 2013 zal BMW Motorsport met vier BMW Z4 GT3’s aan de start verschijnen van de beroemde 24 uur van de Nürburgring. De beide teams Schubert Motorsport en Marc VDS Racing krijgen hierbij officiële ondersteuning van BMW. 

Per team zullen twee BMW Z4 GT3’s inzetten om de concurrentie van Mercedes, Porsche en Audi de achterlichten te laten zien. Eén van de mensen die achter  het stuur van zo’n BMW zal stappen is voormalig DTM coureur Dirk Werner. Welke andere coureurs mogen racen op de Nordschleife is nog niet bekend gemaakt. Het zal ons niet verbazen dat dat ook Deutschen Tourenwagen Masters coureurs zijn. Dit jaar gaven Martin Tomczyk en Augusto Farfus een gastoptreden in de Grüne Hölle.

BMW Z4

In 2014 zal de Belg Maxime Martin in de BMW M3 DTM stappen. Hij heeft veel ervaring met de langeafstandsraces in de Marc VDS BMW Z4 GT3, dus het is niet ondenkbaar dat hij ook op de Ring mag rijden. Misschien mag Tom Coronel wel optreden na zijn succesvolle test in de BM WM3 DTM afgelopen week. Of de auto ten opzichte van 2013 nog verbeterd is wil BMW Motorsport nog niet prijsgeven. Maar het is wel duidelijk dat de beide teams gebrand zijn op de overwinning van deze klassieker.

Bron: BMW Motorsport

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9996

2 8312

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter