BMW 1 Serie Sedan gepland voor 2016?

BMW 1 Serie Sedan gepland voor 2016?

0 2565

Volgens het Duitse Autobild komt in 2016 de BMW 1 Serie met achterwerk. Zij denken dat de vierdeurs auto met grote kofferruimte ongeveer € 4.400,- goedkoper moet worden dan de BMW 3 Serie Sedan.

Een “Baby-Dreier” noemen ze hem bij de collega’s in Duitsland. Net zo mooi en chique als een 3 Serie maar dan met voorwielaandrijving en een driecilinder turbomotor onder de kap. Deze nieuwe motorgeneratie krijgt tussen de 95 en 150 pk. Hij zal gebouwd worden op het nieuwe platvorm dat ook voor de volgende MINI generatie gebruikt gaat worden en waarop de recentelijk onthulde Concept Active Tourer op stond. Dit UKL platvorm is dus vooral gericht op voorwielaangedreven modellen binnen de BMW Group. Maar ook vierwielaandrijving is een mogelijkheid op dit platvorm.

De BMW 1 Serie Sedan zal de concurrentie aan moeten gaan met de Audi A3 Sedan en de Mercedes CLA die net even eerder gepresenteerd zullen worden. Deze beide auto’s zijn ook voorwielaandrijvers met als optie aandrijving op alle wielen. Hierin verliest BMW dus toch een stuk unieke meerwaarde.

Bron: Autobild

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8199

2 14652

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter