BMW 1 Serie straks ook als sedan leverbaar?

BMW 1 Serie straks ook als sedan leverbaar?

2 2245

5-Deurs hatchback, 3 deurs hatchback, coupé en cabriolet. Dat waren de carrosserie varianten van de vorige generatie BMW 1 Serie. En al deze varianten komen ook uit van het huidige model. Met misschien uitbreiding van een sedan.

Wij hebben er al eerder vermelding van gemaakt op deze site. maar nu hebben insiders bij het Duitse merk aan Automotive News gemeld dat BMW in 2015 een 1 Serie Sedan op de Amerikaanse markt brengt. Hatchbacks doen het daar traditioneel niet erg goed. Één van de redenen waarom de vorige 1 Serie ook als coupé is uitgebracht. BMW kan hierdoor ook zo de strijd aangaan met de vierdeursversies met kont van de Audi A3 en de Mercedes-Benz A-klasse (CLA genaamd).

Het feit dat de nieuwe 3 Serie een stukje groter is geworden ten opzichte van z’n voorganger, leidt volgens de bronnen tot de beslissing om de 1 Serie ook als sedan op de markt te brengen. Een woordvoerder van BMW Nederland doet het bericht echter af als speculatie: “We hebben hierover geen bevestiging gekregen uit Duitsland.” Eerst komen de Coupé en de Cabriolet (2 Serie?). Wanneer en of de Sedan komt is dus nog onduidelijk

Bron: Autoweek

Impressies: theophiluschin.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8199

2 14652

2 COMMENTAAR

  1. De koplampen vind ik aan de grote kant voor een sedan. De achterlichten juist weer mooier dan de hatchback!

Laat een reactie achter