BMW 5 Serie F10/F11: Multifunctioneel instrumentendisplay vanaf juli 2012

BMW 5 Serie F10/F11: Multifunctioneel instrumentendisplay vanaf juli 2012

0 4778

Vanaf juli 2012 krijgen de BMW 5 Serie Sedan en BMW 5 Serie Touring een nieuwe optie. Het multifunctionele instrumentendisplay. Hiermee loopt de 5 Serie vooruit op de nieuwe 7 Serie LCI.

Het gaat hierbij om een volledig nieuwe combi voor de aanduiding van de snelheid, het motortoerental en veel meer informatie op afroep. Een 10.25″ groot scherm neemt de functies van de klassieke klokken over in black panel techniek en is relatief vrij programmeerbaar. Zo veranderen bijvoorbeeld de grootte en de kleur van de instrumenten afhankelijk van de gekozen rijmodus, Comfort, Eco-Pro of Sport. Bij de gekozen rijmodus worden dan ook de op dat moment belangrijste informatie meer centraal gesteld.

Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen ook navigatiegegevens op het display worden aangegeven, maar ook andere rijdersassistentiesystemen kunnen oplichten als het nodig is. Een andere nieuwe optie voor de 5 Serie is het Bang & Olufsen High End Surround-Sound System. 16 active-luidsprekers met totaal 1.200 Watt vermogen geven een onbeschrijvelijke geluidsbeleving aan de inzittenden. Deze optie is straks ook op de nieuwe 7 Serie LCI beschikbaar.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter