BMW 7 Serie G11: Première op de IAA 2015

BMW 7 Serie G11: Première op de IAA 2015

1 3652

Er is steeds meer bekend over de nieuwe generatie 7 Serie (G11). Dat de auto met behulp van veel CRFP een dieet heeft ondergaan is al langer bekend, maar nu denkt AutoCar te weten waar de auto zijn debuut zal krijgen.

Volgens het Britse automagazine wordt de auto wereldkundig gemaakt op de IAA van Frankfurt volgend jaar. Net als bij sommige andere exclusieve BMW’s zal CFRP verwerkt zijn in het dak, de motorkap en de onzichtbare architectuur van de nieuwe BMW 7 Serie. Daarnaast worden magnesium en geavanceerde staalsoorten toegepast om de auto maar zo licht mogelijk te krijgen en daarmee het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. In totaal zou het zo’n 200 kg aan gewicht schelen ten opzichte van de F01. Hiermee is de toplimousine zelfs lichter dan een vergelijkbaar gemotoriseerde 5 Serie. 

2015-BMW-7er-G11-

De basis van de nieuwe BMW 7 Serie is het BMW 35up platvorm. Dit platvorm is dankzij een hoge flexibiliteit geschikt voor alle voertuigen met standaardaandrijving en vierwielaandrijving. De op dit moment veelgeprezen ZF acht-traps automaat zal vervangen worden door een transmissie met negen verzetten. Ook zullen in de G11 voor het eerst viercilinders te vinden zijn waarvan ook een plug-in hybride. 

En dan het grote nieuws. BMW zou denken om te komen met een echte BMW M7. De aandrijving ervan geschiedt waarschijnlijk door een verder opgevoerde 4.4 liter V8-twinturbo uit de M5 met meer dan 600 pk. Het kan echter ook gaan om een M750i M Performance versie.

2015-BMW-7er-G11

Bron: bimmertoday.de

Foto’s: Autogespot.com (verlengde uitvoering)

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter