BMW DTM coureurs snel langs de Noordzee

BMW DTM coureurs snel langs de Noordzee

0 1063

Terwijl de zes BMW M3 DTM’s door de Teams nog worden voorbereid op het komende weekend, hebben de BMW coureurs afgelopen donderdag alweer laten zien dat ze raceklaar zijn.

Het ging hierbij echter niet om het asfalt van Circuit Park Zandvoort maar om het zand van het strand bij Ijmuiden, op een paar kilometer van het circuit waar het dit weekend de 7e ronde van de DTM plaats vindt. In plaats van de sterke V8 motoren hadden ze deze keer alleen de wind als krachtbron. Ze hadden een gezellig onderonsje met kitebuggy’s, ook wel blokarts genaamd.

Na een korte instruktie streden Martin Tomczyk, Joey Hand, Dirk Werner, Andy Priaulx en Augusto Farfus in hun raceoveralls en eigen helm om de snelste op het strand te zijn. Het voor hun onbekende terrein vereiste wel enige gewenning maar daarna gingen de heren als volleerde zeilers over het strand. Ook Bruno Spengler, die op de Nürburgring de tweede overwinning voor BMW dit seizoen pakte, deedm op z’n 29e verjaardag mee. Op een gegeven moment kregen de BMW coureurs steeds meer handigheid in het besturen van deze door de wind aangedreven karts.

,,Het is ongelovelijk hoe snel deze dingen zijn.” zei Bruno Spengler. ,,Al snel kwam het streven in ons naar boven om de snelste te zijn. Het was ontzettend leuk om met de andere jongens over het strand bochten te ronden. Maar morgen begint het serieuze werk weer. Wij willen op Zandvoort net zo goed presteren als op de Nürburgring”.

Ook Tomczyk heeft veel lol gehad op het strand. ,, Ik vind het altijd leuke om nieuwe sporten uit te proberen”. zegt de DTM kampioen. ,, De wind heeft ontzettend veel kracht. Net als bij zeilen moet je proberen je zo goed mogelijk te positioneren om van deze krachten te profiteren. En als dat lukt kun je echt hoge snelheden halen.

Bij de terugkeer naar Zandvoort kreeg Bruno Spengler nog een verrassing. In de pitbox kreeg de coureur een verjaardagstaart van het team en werd hij met ”Happy birthday” toegezongen.

Bron: BMW Motorsport

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10115

2 8352

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter