BMW gaat nieuwe i Concept laten zien op 2012 LA Auto Show

BMW gaat nieuwe i Concept laten zien op 2012 LA Auto Show

1 4982

BMW heeft laten weten welke modellen ze mee gaan nemen naar de Los Angeles International Auto Show die plaats vindt van 30 november tot en met 9 december. Opvallendste is daarbij dat ze het hebben over de komst van een nieuwe BMW i Concept. Zou dit de langverwachte BMW i4 kunnen zijn?

De modellen die BMW onder andere laat zien in LA zijn de BMW i8 Concept Roadster, de BMW Concept K2 Powder Ride, de 2013 BMW ActiveHybrid 3 en ActiveHybrid 5, een BMW 7 Serie LCI Individual in Frozen White, de 2013 BMW Individual X6 Performance Edition, de BMW M5, een BMW M6 Coupé, een BMW 650i Gran Coupé en een BMW X5 xDrive35d. Uiteraard verschijnen ook alle andere modellen uit het BMW gamma op de showvloer.

BMW i heeft op dit moment drie concepts getoond aan de wereld. De BMW i3 Concept, de BMW i8 Concept en de BMW i8 Concept Roadster. Nu komt er op deze Amerikaanse show dus een vierde bij die hier zijn werelddebuut gaat maken. Wij denken dat BMW de nieuwe BMW i4 Concept gaat laten zien. Waar de i3 over vier deuren beschikt, krijgt de i4 er twee en wordt de auto een stukje sportiever gepositioneerd. Waarschijnlijk hebben we hier dus met de coupéversie van de BMW i3 te maken hebben, aangezien BMW even nummers apart houdt voor de sportievere modellen met minder deuren. Hij zal waarschijnlijk over een volledig elektrische aandrijving beschikken. Maar dan wel één met meer vermogen dan de 170 pk die de BMW i3 ter beschikking heeft.

De BMW i3 komt in ieder geval in 2013 op de markt en de BMW i8 een jaar later.
 
Bron: BMW USA
Illustraties: L’Automobile magazine en BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 7795

1 12461

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter