BMW i Ventures investeert in Coulomb; oplaadpunt 4.0 binnenkort beschikbaar

BMW i Ventures investeert in Coulomb; oplaadpunt 4.0 binnenkort beschikbaar

1 898

Autofabrikanten die elektrische voertuigen produceren gaan vaak een verbintenis aan met de fabrikanten van oplaadstations. Holden met Better Place. Nissan met GE. Smart USA met Coulomb. Toyota met Leviton en BMW met AeroVironment.

Maar dit is een bruisende tafereel, en terwijl er sprake kan zijn “preferred” partnerships, is er eigenlijk niets exclusief. Dat is de reden waarom je ook Leviton ziet samenwerken met Honda, en dat BMW nu verder gaat met Coulomb Technologies.

Vandaag kondigde BMW i Ventures aan dat ze een “strategische investering” in Coulomb Technologies gaan maken. De investering (bedrag niet bekend gemaakt) zal “de ontwikkeling van infrastructuur voor plug-in elektrische voertuigen” ondersteunen. Dit is een nog erg ruime omschrijving van wat de bedoeling is. Meer details zullen ongetwijfeld binnenkort komen, maar op dit moment is de deur nog gesloten waarachter de twee partijen zich verschuilen.

In ander Coulomb Technologies nieuws, kondigde het bedrijf op Plug-In 2012 aan, dat de vierde versie van de oplaad-netwerk-interface in september zou komen. De nieuwe versie biedt “intuïtieve dashboards, verbeterde administratieve en facturatie functies”, alsmede ChargePoint Connections, die eigenaren van plug-in auto’s op de hoogte houden van speciale aanbiedingen, berichten en kortingen via e-mail, sms of mobiele meldingen.

Bron: Autoblog.com

 
 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter