BMW i4 concept uitgelekt

BMW i4 concept uitgelekt

1 1698

Het was de bedoeling dat de BMW i4 morgen gepresenteerd zou worden op de persdag van de 2012 LA Auto Show. Maar zoals in veel gevallen met naderende onthullingen zijn foto’s van de coupé versie van de i3 Coupé voortijdig op straat terechtgekomen.

Diverse Amerikaanse autosites brengen het nieuws van de onthulling van deze tweedeurs variant op de i3, compleet met de begeleidende foto’s. Ze melden dat ook deze Coupé, net als z’n broertjes binnen de i-reeks, vervaardigd is van koolstofvezel. Onder de kap ligt een 170 pk sterke elektromotor die zijn  vermogen naar de achterwielen via een eentrapsautomaat stuurt. De accu’s zijn onder de vloer van de auto gemonteerd voor een zo laag mogelijk zwaartepunt en een gunstig ruimtegebruik.

De wielbasis is gelijk aan die van de gewone BMW i3, al oogt de auto wat lager en sportiever. Binnen is de auto voorzien van leer, hout en wol. Meer informatie over de Coupé, die zich overigens nog in de fase van concept bevindt, volgt spoedig bij de officiële onthulling van het model.

De concept op de foto’s is uitgevoerd in Solar Orange met zwarte vlakken. Dit staat het i model goed vergeleken met het zilver/zwart van de andere i versies. Ook de tweekleurige 20″ velgen springen in het oog. De banden zijn , voor een BMW altans aan de smalle kant. 155 mm voor en 175 mm achter. Uiteraard om de weerstand zo laag mogelijk te krijgen waardoor de actieradius stijgt. In het geheel oogt de coupe een heel stuk dynamischer en is een mooie aanvulling in het BMW i merk.

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 7795

1 5611

1 COMMENTAAR

  1. Hoe erg conceptcar is het interieur van deze auto? stoelen zien er een beetje vlak uit..

Laat een reactie achter