BMW M3 DTM Champions Edition en BMW M6 Gran Coupé

BMW M3 DTM Champions Edition en BMW M6 Gran Coupé

1 4207

Bij het 40 Years of M evenement aan de rand van de Nürburgring werden er twee bijzondere auto’s onthuld. De BMW M6 Gran Coupé en de BMW M3 DTM Champions Edition.

Om met de eerste te beginnen. Deze hebben we natuurlijk al een paar keer gecamoufleerd betrapt. Ook op de Nürburgring. Maar tijdens dit speciale evenement werd het doek van het produktiemodel getrokken. Er werden nog niet veel technische gegevens bekend gemaakt maar de auto zag er goed uit. Uiteraard wordt deze BMW M6 Gran Coupé uitgerust met de bekende S63Tü motor uit de M5 en de M6 Coupé/Cabrio. Wij hebben echter nog steeds het vermoeden dat deze motor in de Gran Coupé iets meer vermogen gaat krijgen. Opvallend is het carbon dakpaneel die we ook kennen van de M6 Coupé en de M3 Coupé. Ook een nieuwe lichtmetalen wiel styling is te zien op dit vierdeurs monster met daarachter de gouden remklauwen van de carbon remmen. Onder de voorbumper een carbon lip die niet terug is te vinden op de Coupé en de Cabrio. De nieren hebben dezelfde styling als bij de M6 mert de dubbele spijlen. De BMW M6 Gran Coupé krijgt zijn debuut op de NAIAS Autoshow in Detroit (januari 2013) en zal waarschijnlijk in de herfst van 2013 bij de dealers staan.

En dan de BMW M3 DTM Champion Edition. Een auto gemodelleerd naar de DTM-wagen van coureur Bruno Spengler, de DTM kampioen van dit jaar. Als grote verrassing stond deze ook in een keer voor de neuzen van de aanwezigen. Het doek werd onder persoonlijk toezicht van de DTM kampioen Bruno Spengler van de auto getrokken. In totaal worden er 54 M3’s omgebouwd tot deze special edition. Hiermee geeft BMW het aantal overwinningen in de DTM-racerij aan. Elke versie komt in het BMW BANK matzwart (Frozen Black) en is uitgerust met het ZCP Competition Package; zwarte luchtinlaten, zwarte wielen en een bumperlip + achterspoiler van koolstofvezel. De BMW M driekleur loopt net als bij de kampioensauto vol over het dak en de achterklep.

Aan de binnenkant vinden we een interieur van zwart leer met witte stiksels, en een koolstofvezel dashboardtrim met de handtekening van Bruno Spengler erop. De eerste kampioensauto’s worden eind januari verwacht. Of en hoeveel er naar Nederland komen is niet bekend, wel dat er aan het vermogen van 420 pk niets is gewijzigd. Volgende week hopen we meer informatie over deze auto te krijgen.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9510

2 8162

1 COMMENTAAR

  1. Het M thema komt wel heel erg vaak terug. Beetje overdone. Wel spannend dat de M6 ook in 4 deurs uitvoering komt!

Laat een reactie achter