BMW M3/M4 motor (S55) wordt zes in lijn

BMW M3/M4 motor (S55) wordt zes in lijn

0 2630

Er zijn nog steeds geruchten dat de nieuwe BMW M3 en M4 een V6 onder de kap gaat krijgen. Toch weten we zeker dat het een geblazen lijn zes wordt. Dit werd nog eens bevestigd door Ludwig Willisch, President en CEO van BMW of North America. 

f80m3engine2

Hij sprak op een evenement waar de nieuwe BMW X5 en de BMW 4 Serie werden gepresenteerd. Hier begon hij nog even over de nieuwe BMW M4 (en dus ook de nieuwe M3).  “It is going to be a car that has the cylinders in one line.” bevestigde hij. Dit weet dhr Willisch omdat hij vroeger directeur van BMW M GmbH is geweest en hij hier nog betrokken was bij de ontwikkeling van de BMW M4 Concept voordat hij naar BMW NA verhuisde.

f80m3engine1

Trouwens kwam bimmerpost.com al eerder met foto’s van de motor van de BMW M3 (F80) die alle twijfel de grond in boorde. Duidelijk een zescilinder in lijn met turbotechniek. De naam van de nieuwe motor wordt S55. Links van het kleppendeksel zie je duidelijk de watergekoelde intercooler om koelere lucht  de cilinders in te blazen. De twee pijpen vanuit de intercooler kan duiden op minimaal twee turbo’s. Een eventuele derde turbo zou een elektrische kunnen zijn, maar op de foto’s is het niet te zien. Exacte data is nog niet vrijgegeven maar wij denken dat de S55 rond de 450 pk zal leveren. Deze gegevens zullen eind september door BMW M GmbH worden vrijgegeven.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8307

2 6873

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter