BMW M6 Coupé en Cabrio met handbak

BMW M6 Coupé en Cabrio met handbak

2 1363

Net als de BMW M5 wordt ook de BMW M6 leverbaar met handgeschakelde zesbak. Helaas alleen voor de Amerikaanse markt.

Europeanen moeten het zonder die optie stellen. BMW levert de M5 en M6 hier alleen met een DTC versnellingsbak. Een auto met handbak is iets exotisch in het land waar zo’n beetje elke auto is voorzien van een automatische transmissie. Vandaar dat Amerikaanse kopers van de M-modellen van BMW dolgraag zelf willen schakelen, dan laat je zien dat je écht kunt autorijden. In Europa schakelden we altijd liever zelf, maar hier is de automaat juist aan een stevige opmars bezig. Hoewel er vast kopers te vinden zijn voor een M5 met  handbak, heeft BMW besloten deze hier alleen met 7-trapsversnellingsbak met dubbele koppeling te leveren.

Op de Amerikaanse website Car & Driver lezen we dat bronnen binnen BMW hebben gezegd dat de M6 Coupé en Cabrio ook met een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar worden. Dat zou in 2013 of 2014 moeten gebeuren. De M5 is in de VS al zonder meerprijs leverbaar met een zesbak. Dat doet BMW met frisse tegenzin want het liefste zouden ze de M-modellen alleen nog maar met DCT aanbieden. Volgens Car & Driver zou BMW z’n topmensen en woordvoerders aansporen om meer te lobbyen voor de acceptatie van deze vorm van aandrijving. Het schakelt ook sneller.

“In de VS is er grote vraag naar M-modellen met handbak, je bent daar pas een echte vent als je zelf schakelt. Vandaar dat de M5 daar ook met handbak leverbaar is. In Europa is die behoefte veel kleiner, daarom wordt de M5 hier alleen met DCT aangeboden. De kans lijkt ons klein dat de handgeschakelde M6 wél naar Europa komt”, aldus een woordvoerder van BMW Nederland.

Bron: Car & Driver

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9980

2 8306

2 COMMENTAAR

  1. De vorige M5 was in de states wel leverbaar met handbak. Deze M5 kan ook daar weer met handbak geleverd worden. Ik weet zeker dat er een markt voor is in Europa! dus BMW laat maar komen!

Laat een reactie achter