BMW TV: geschiedenis van alternatieve aandrijving

BMW TV: geschiedenis van alternatieve aandrijving

Het BMW i project is natuurlijk een hot item in deze tijd. Maar wist je dat BMW al decennia bezig is met de ontwikkeling van alternatieve aandrijving van voertuigen? Nu komen straks in 2013 de i3 en de veelbesproken i8, maar wat dacht je van de MINI E en de BMW ActiveE? 40 jaar geleden had BMW op basis van de 1602 al een aantal volledig elektrisch aangedreven voertruigen die destijds, naast het gebruikelijke testwerk, werden ingezet tijdens de Olypische Spelen van München in 1972.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterstof

In de jaren 80 werd hoog ingezet op de ontwikkeling van waterstof verbrandingsmotoren. Na veel onderzoek en ontwikkeling leidde dit tot de produktie van 100 stuks van de 760hL. Deze werden verdeeld onder hoogwaardigheidsbekleders, bekende Duitsers en sportmensen. In 1993 kwam er de BMW E1 (enige gelijkenis met de i3?) waarvan er totaal 5 zijn gemaakt.

En zo zijn er vele projecten van BMW die te maken hebben met de ontwikkeling van duurzame energie en het terugdringen van emissies, zoals de huidige Efficient Dynamics. BMW heeft een mooie video gemaakt waar al deze interessante projecten op te zien zijn. Een soort Back to the Future.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8204

1 12624

5 COMMENTAAR

  1. Misschien toch maar EMV gaan noemen dat submerk i ?

    Elektrischer Motoren Werke

    😉

  2. Dat gaat dan weer erg lijken op EMW. De vooroorlogse BMW’s die na de oorlog in Eisenach werden gemaakt. En die waren echt niet elektrisch.

Laat een reactie achter