BMW X5 eDrive komt volgend jaar al

BMW X5 eDrive komt volgend jaar al

0 2126

BMW heeft zelf aangegeven de plug-in versie van de nieuwe BMW X5 pas in 2015 op de markt te brengen, maar de recente spionagefoto’s laten al een kant en klare auto zien. Hierdoor denken wij dat de introductie van de BMW X5 eDrive al volgend jaar te verwachten is. 

Er wordt door BMW niet eens de moeite genomen om de auto ook maar een klein beetje af te plakken. Er staat zelfs duidelijk op de auto dat het om een hybride testvoertuig gaat. Op het linker voorscherm zit het extra klepje voor de stekker om de accu’s op te laden.

X5 eDrive.02

De reden dat BMW terughoudend is over de introductiedatum is natuurlijk het nieuwe BMW i project. Een plug-in hybride zou de verkopen van de BMW i3 en de komende BMW i8 in de weg kunnen zitten. Maar de grote vraag de laatste tijd van dit soort stekker auto’s is zo groot dat BMW daar met de BMW X5 eDrive graag van wil mee profiteren. Dus de kans is groot dat hij dit jaar nog te koop zal zijn.

De verschillen met een gewone BMW X5 zijn niet erg groot. Het al genoemde extra klepje is de meest opvallende. Verder is de vloer in de auto iets hoger om de accu’s de ruimte te geven. Op de Concept zaten ook afwijkende bumpers en speciale wielen. Deze zitten niet op de testauto, maar kunnen wel terugkomen op de kant en klare productieauto.

X5 eDrive.01

De BMW X5 eDrive Concept heeft een viercilinder benzinemotor en 95 pk elektromotor die alle vier de wielen van de plug-in hybride aandrijven. Ruim 35 km kan volledig elektrisch gereden worden, de gemiddelde CO2-uitstoot ligt op 90 km/g CO2. De SUV kan worden opgeladen aan een regulier stopcontact of snellader.

Bron: autokopen.nl

Foto’s: carpix

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8204

2 6796

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter