BMW X5 F15 Security Plus

BMW X5 F15 Security Plus

1 2938

BMW liet het concept vorig jaar tijdens de IAA zien; nu is de productieversie van de nieuwe BMW X5 Security Plus gereed.

De auto wordt volgende week tijdens de Moscow Auto Show officieel getoond. BMW laat weten dat de gepantserde X5 SUV voldoet aan de eisen van beschermingsniveau VR6; een stap lager dan de BMW 7-serie High Security die voldoet aan klasse VR7. De X5 kan inzittenden in ieder geval beschermen tegen een kogelregen van een AK-47 geweer.

bmw-x5-security-plus-266918-800

Om het extra gewicht van de bepantsering te ondersteunen, werden het chassis, de elektronische management systemen en het remsysteem gewijzigd. De V8 turbobenzinemotor levert 450 pk.

Beide BMW X5’s Security worden verrassend genoeg gewoon op dezelfde band gebouwd als de gewone X5. Dat gebeurt in BMW’s fabriek in Spartanburg in Amerika. De vervaardiging van de bepantsering vindt dan weer in Mexico plaats en wordt gaandeweg de productie verweven met de auto.

Er komt een tweede gepantserde versie van de X5 F15, de Security, die voldoet aan beschermingsniveau VR4 en biedt “bescherming tegen algemeen straatgeweld”.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter