BMW X5 M (F15) mag voor het eerst buiten spelen

BMW X5 M (F15) mag voor het eerst buiten spelen

0 1171

De nieuwe generatie BMW X5 M (F15) is betrapt tijdens de eerste tests. Hoewel de auto nog hevig gecamoufleerd is, is duidelijk te zien dat we hier te maken hebben met een nieuw M produkt.

Deze X5 is duidelijk anders dan de F15’s die we al eerder betrapt hebben. Uiteraard de vier ronde uitlaatpijpen die onder de dikke achterbumper doorkijken. Ook is onder de auto een actief differentieel te zien en heeft de auto wel hele grote blauwe remklauwen. Deze zijn de laatste tijd een soort handtekening voor BMW M modellen geworden. De remschijven zijn voorzien van gaten om het remvuil beter af te kunnen voeren. Dit is een primeur voor de BMW X5 in het algemeen. De voorbumper is achter de camouflage voorzien van gigantische luchtinlaten en de koplampen lopen duidelijk door naar de “nieren”.

Deze X5 M prototype komt precies zes maanden nadat de eerste F15 was betrapt tijdens testwerkzaamheden. Dit maakt voor ond duidelijk dat BMW sneller M modellen op de markt wil brengen na de introduktie van een nieuw seriemodel. Dit zou ook kunnen betekenen  dat de BMW X5 M niet de interne benaming F15 krijgt maar een eigen versie. Net zoals de nieuwe M3/M4. Deze gaat F80/F82 heten in plaats van gewoon  F30/F32. Wij denken dat de nieuwe X5 M wordt voorzien van de S63Tü motor die ook wordt gebruikt in de BMW M5 en M6 (de huidige X5 M gebruikt de S63). Wel denken we dat het vermogen weer iets wordt opgeschroefd naar ongeveer 580 pk.

De nieuwe generatie BMW X5 F15 kun je begin 2014 verwachten waarna de X5 M binnen een jaar zal volgen.

Bron: bimmerpost.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9965

2 8306

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter