Competition Package voor BMW M3 en BMW M4

Competition Package voor BMW M3 en BMW M4

2 6987

De BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupé en BMW M4 Cabrio bieden een ongekende combinatie van high-performance autosporttechniek en dagelijks gebruiksgemak. Vanaf komende lente zijn de drie BMW M-modellen ook leverbaar met het Competition Package van BMW M GmbH.

Met dit Competition Package wordt de superieure handling naar een nog hoger niveau getild. De zescilinder-in-lijn BMW M TwinPower Turbo motor krijgt een vermogensupgrade van 14 kW (19 pk) tot 331 kW (450 pk) en het Competition Package voegt een aantal exclusieve kenmerken toe aan de uitrustring. De prijs van het pakket bedraagt € 7.000.

P90206747_highRes_the-new-competition-

Iets sneller

Het toegenomen motorvermogen betekent nog betere prestaties. De BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé met Competition Package en optionele 7-traps M DCT sporttransmissie accelereren in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u (0,1 sec sneller dan dezelfde auto zonder Competition Package). Voor de BMW M4 Cabrio geldt in dit geval een sprinttijd van 4,3 seconden (eveneens 0,1 sec sneller). Ook de handgeschakelde versies accelereren een tiende seconde sneller van 0-100 km/u dan de versies zonder Competition Package.

Grondig vernieuwd Adaptief M onderstel.

De BMW M3 en BMW M4 met het Competition Package zijn voorzien van het grondig vernieuwde Adaptieve M onderstel. Nieuwe veren, dempers en stabilisatorstangen en de opnieuw gekalibreerde rijmodi (Comfort, Sport en Sport+) staan garant voor een verbeterde handling en superieure rijkwaliteiten in alle situaties. Ook zijn het Active M-differentieel en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) aangepast aan het toegenomen vermogen. Het Competition Package omvat eveneens speciale, gepolijste lichtmetalen 20-inch M-wielen (type 666 M) in de maat 265/30 R20 vóór en 285/30 R20 achter.

P90206746_highRes_the-new-competition-

Het exclusieve karakter van het Competition Package komt ook tot uiting in onderscheidende exterieuraccenten in BMW Individual hoogglans Shadow Line. Behalve de raamstijlen en buitenspiegelkappen zijn ook de nieren van de grille, de kieuwen op de voorschermen en de modelbadge op de achterklep in deze kleur uitgevoerd. De dubbele eindpijpen van het BMW M-uitlaatsysteem zijn afgewerkt in ‘black chrome’. De sportieve sfeer in het interieur wordt versterkt door de veiligheidsgordels met geweven BMW M strepen.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14303

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter