De BMW i3 wint de titel Clean City Car of the Year...

De BMW i3 wint de titel Clean City Car of the Year 2014

0 1544

De BMW i3 wint de prijs voor schoonste stadswagen 2014 die reeds voor het vierde jaar georganiseerd werd op het circuit van Zolder in het kader van de “Clean Week”.

Niet minder dan achttien auto’s waagden hun kans om in een van de drie categorieën te winnen. De BMW i3 werd ingeschreven in de categorie waarvan de wagens maximum 4,5 meter lang mochten zijn en maximum 100 gram CO2 per kilometer mochten uitstoten. De jury bestond uit journalisten en vertegenwoordigers van de academische wereld. De BMW i3 werd verkozen door zijn algemeen concept, zijn dynamisch rijgedrag en zijn innoverende design. Ingrid Lieten, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, had de eer de prijs uit te reiken. De BMW i3 behaalde 161,90 punten en eindigt daarmee voor de Nissan Leaf (156,70 punten) en de Renault Zoé (154,20 punten).

BMW-i3-foto

Dit is reeds de tweede keer dat de BMW i3 in België een prijs in ontvangst mag nemen. Einde 2013 werd ze reeds verkozen tot de elektrische “VAB Gezinswagen van het Jaar”.

De BMW i3 werd in november 2013 gelanceerd en is de eerste volledig elektrische auto van het premium segment. Vanaf het begin werd deze
ontworpen voor een elektrische aandrijving waardoor de wagen verschillende innovaties met zich meebrengt. Het gewicht blijft bijzonder laag dankzij het gebruik van met carbonvezel versterkt kunststof en aluminium. De BMW i3 biedt plaats aan vier volwassenen en ontwikkelt 170 pk voor een rijkweidte van 130 tot 160 km. Bovendien is er eveneens een versie met een Range Extender beschikbaar waardoor de actieradius met zo’n 100 km toeneemt.

Bron: BMW Belux

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter