De vernieuwde BMW X3

De vernieuwde BMW X3

0 2444

Met een vernieuwd uiterlijk en exclusiever interieur is de BMW X3 aangescherpt voor verdere uitbouw van de toch al indrukwekkende carrière. Sinds de introductie, meer dan tien jaar geleden, zijn er van dit model immers al dik een miljoen verkocht. Voor de nieuwe BMW X3 is bovendien het pakket aan diensten onder de paraplu van BMW ConnectedDrive flink uitgebreid. De nieuwe tweeliter dieselmotor beleeft zelfs zijn wereldpremière in de BMW X3. De krachtbron is sterker en zuiniger dan zijn voorganger. 

P90142832

De BMW X3 is grondlegger van het middelgrote Sports Activity Vehicle (SAV) segment. In 2003 kwam hij op de markt, gevolgd door de tweede generatie in 2010. De premium uitstraling, de rijdynamiek, de binnenruimte, de veelzijdigheid en de gunstige verbruikscijfers dragen van meet af aan bij aan het succes. De BMW X3 krijgt een nog krachtiger uiterlijk en een exclusievere uitstraling door een aantal nieuwe designelementen. De kenmerkende dubbele koplampen (optioneel met LED-verlichting) en grille vallen op door een nieuw ontwerp. Ook de voor- en achterbumpers en buitenspiegelbehuizing zijn gewijzigd. Het interieur is voorzien van chromen accenten. Een glanzende ‘black panel look’ en nieuwe bekerhouders onder een schuifbaar afdekpaneel geven de middenconsole extra allure. Een elektrisch te openen achterklep is nu optioneel verkrijgbaar. Met Comfort Access opent en sluit de klep automatisch door een zwaaiende voetbeweging onder de achterbumper. Dankzij een uitgebreid aantal opties is de BMW X3 meer dan ooit te personaliseren. Zo is er een nieuw xLine pakket. Dat bestaat onder meer uit metallic inserts op de bumpers, zijdeglanzend aluminium elementen bij de luchtinlaten en beschermplaten onder de voor- en achterbumper.P90142825

Tweeliter dieselmotor zuinigste in zijn klasse.

De BMW X3 is leverbaar met vier diesel- en drie benzinemotoren in vermogens variërend van 110 kW/150 (BMW X3 sDrive18d) tot en met 230 kW/313 pk (BMW X3 xDrive35i). Alle motoren hebben BMW TwinPower Turbo techniek en beantwoorden met hun emissies aan de Euro 6-norm. Het gemiddeld verbruik loopt van 4,7 l/100 km tot aan 8,3 l/100 km; de CO2-uitstoot van 124 g/km tot en met 193 g/km. Daarmee behoort de BMW X3 tot de zuinigste modellen in het SAV-segment. De BMW X3 xDrive20d spant op dat punt de kroon. Die heeft een nieuwe tweeliter viercilinder dieselmotor en levert 140 kW/190 pk. Dat is 5 kW/6 pk meer dan zijn voorganger. Het brandstofverbruik ligt echter lager. In combinatie met de achttraps Steptronic automaat is zelfs een besparing van 7,1 procent mogelijk. De gemiddelde brandstofconsumptie komt op 5,0 l/100 km. Dat maakt de vierwielaangedreven BMW X3 xDrive20d zelfs de zuinigste in zijn klasse. De gunstige verbruikscijfers zijn mede toe te schrijven aan het BMW EfficientDynamics pakket. Dat omvat onder meer Brake Energy Regeneration, Auto Start Stop-functie en een brandstofbesparende coasting-stand bij de versies met de Steptronic automaat. In ECO PRO-modus is het verbruik nog verder te reduceren.

P90142826

BMW ConnectedDrive.

De nieuwe BMW X3 is leverbaar met de meest recente veiligheids- en assistentiesystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment die onder de noemer BMW ConnectedDrive vallen. Nieuw is de iDrive controller met geïntegreerd touchpad. Andere functies zijn de Park Assistant, het BMW Head-Up Display met kleurenprojectie, grootlichtassistent (antiverblinding) en Driving Assistent Plus. Onder deze functie vallen Lane Departure Warning en Active Cruise Control met Stop & Go. Voor de BMW X3 is nu tevens Real Time Traffic Information (RTTI) en Personal Assistant Service beschikbaar. Een breed aanbod aan apps maakt het gebruik van Facebook en Twitter en van muziekstreaming  platformen als Napster en Deezer mogelijk.

De nieuwe BMW X3 staat medio 2014 bij de Nederlandse BMW dealers.

Bron: BMW Group Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter