De vernieuwde BMW Z4

De vernieuwde BMW Z4

0 2966

De vernieuwde BMW Z4 is nóg meer een verleidelijke, eigentijdse interpretatie van een traditionele roadster dan hij al was. Dat komt door een serie uiterlijke verfijningen en een uitgebreidere uitrusting. Bovendien is het leveringsprogramma uitgebreid met een nieuwe motor: de BMW Z4 sDrive18i.

De BMW Z4 heeft een karakteristiek silhouet met een lange motorkap, korte daklijn en lage zitpositie dicht bij de achterwielen. Met de hardtop geopend – de twee delen van de kap schuiven over elkaar heen – komt het roadster-gevoel optimaal tot uiting. Optioneel is een BMW Individual-hardtop verkrijgbaar in de kleuren Schwarz en Glaciersilber metallic. De kap is met een simpele druk op de knop in slechts 19 seconden elektrisch te openen en te sluiten, bij een snelheid tot 40 km/u.

Dynamischer

P90119734

De vernieuwde BMW Z4 laat zich herkennen aan een nog dynamischer front dankzij de kenmerkende dubbele BMW-koplampen met ringvormige led-dagrijverlichting en de led-accentverlichting boven de koplampunits. De metalen inserts dragen BMW-belettering. De geïntegreerde richtingaanwijzers zijn voorzien van chroomkleurige lijsten en ook de richtingaanwijzers op de flank hebben een nieuwe omranding gekregen.

Design Pure Traction

Z4.7

Nieuwe lakkleuren zijn Mineral Grey metallic, Glacier Silver metallic en Valencia Orange metallic. Bij deze lakkleur is het Design Pure Traction-pakket leverbaar. Dan is de BMW Z4 beslist een bijzondere verschijning, dankzij het interieur met oranje alcantara deurbekleding en het zwart-oranje dashboard. Ook de lederen stoelen zijn voorzien van oranje stiksel.

Een ander exclusief element van het Design Pure Traction pakket zijn de metalen sierstrips in combinatie met decoratieve glanzend zwarte deuropeners en pookknop. Ook zijn er nieuw ontworpen lichtmetalen 17- en 18-inch wielen leverbaar voor de Z4 en zijn de ventilatieroosters in het interieur voortaan standaard voorzien van een hoogglans zwarte rand.

P90119620

De BMW Z4 sDrive18i is een uitbreiding in het leveringsprogramma. Deze versie heeft een 2,0-litermotor met BMW TwinPower Turbo-technologie die een vermogen levert van 115 kW (156 pk) bij 5.000 toeren per minuut. Hij accelereert vanuit stilstand naar 100 km/u in 7,9 seconden. De topsnelheid is 221 km/u, het verbruik bedraagt 6,8 l/100 km en de CO2-uitstoot 159 g/km. Standaard is een handgeschakelde zesversnellingsbak; een achttrapsautomaat is optioneel.

De BMW TwinPower Turbo-technologie is ook te vinden in de BMW Z4 sDrive20i en de BMW Z4 sDrive28i, twee varianten die al in het gamma zaten, net als de sDrive35i en de sDrive35is.

P90119765 (1)

Tot de standaarduitrusting van de BMW Z4 behoort Driving Experience Control met de rijdynamiekmodi COMFORT, SPORT en SPORT+. Standaard is de BMW Z4 verder uitgerust met xenonkoplampen, airconditioning, een verwarmbare glazen achterruit, de Soft Close Automatic-functie voor het kofferdeksel en run flat-banden met een indicator voor een lekke band. De BMW Z4 wordt geleverd met de BMW Business radio/cd-speler met AUX-IN en zes luidsprekers. Verder is het aantal opties uitgebreid met onder meer de nieuwste versie van BMW ConnectedDrive, met een groot scala aan online diensten en BMW app’s, adaptieve koplampen en High Beam Assist.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10122

2 8115

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter