Debuut BMW i3 op Genève?

Debuut BMW i3 op Genève?

0 1897

Morgen is het zover: de deuren van de Autosalon van Genève opent haar deuren voor de pers. Vele primeurs zullen ons tegemoet komen waaronder de Rolls-Royce Wraith. Maar staat ook de produktieversie van de BMW i3 op de beursvloer?

Later dit jaar moet het eerste i-model van BMW te koop zijn. Dus een officiële presentatie kan nioet lang meer op zich wachten. Het jaar daarop komt zelfs de hybride sportwagen i8 al op de markt. Welke autoshow is nu een betere dan de Zwitserse beurs om een milieuvriendelijk model te presenteren? Er werd al gezegd dat de i3 straks standaard op 19″ wielen staat. 20″ is een optie.

BMW-i3-Test-Erlkoenig-Winter-Erprobung-02-655x435

Vele testkilometers

BMW gaat de elektrische modellen uitbrengen na langdurige praktijktesten met de BMW ActiveE en de MINI E. Samen hebben deze auto’s al ruim 20 miljoen kilometers achter de rug. Hierbij zijn drie hoofdzaken naar buiten gekomen. Elektrisch aangedreven auto’s worden gemiddeld per dag maar ingezet voor 45 kilometer. Dit is net zoveel als een conventionele auto. Dan is de reikweidte van de i3 met 130 tot 150 km ruim voldoende. De gemiddelde gebruiker laadde de auto twee tot drie keer per week op. En 70% zei dat ze toegang tot openbare laadstations heel belangrijk vonden. In de praktijk werden deze laadpunten maar voor 10% ingezet.

BMW-i3-Test-Erlkoenig-Winter-Erprobung-03

Range extender

Aan de hand van deze testgegevens voldoet de BMW i3 straks ruim voldoende aan de gestelde eisen van de meeste gebruikers. Voor de mensen die dat niet voldoende vinden komt de i3 ook met een range extender. Deze range extender komt er in de vorm van een tweecilinder uit de stal van BMW motorrad. Het wordt een motor met 650cc cilinderinhoud uit de BMW C 650  GT scooter die alleen zorgt voor het opladen van de accu’s. Er wordt durs nooit op benzine gereden. Er wordt een tankje met 9 liter inhoud in de auto ingebouwd. Hiermee moet de BMW i3 REx ongeveer 250 kilometer moeten kunnen afleggen. BMW verwacht dat de helft van de kopers gaan kiezen voor de BMWi3 met range extender.

Bron: thegreencarwebsite.co.uk

Foto’s bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10213

1 13570

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter