Dit is de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé

Dit is de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé

0 1556

Het Chinese Autohome heeft de hand weten te leggen op patenttekeningen van de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé (F36). Deze moet volgend jaar de BMW 6 Serie Gran Coupé aan de onderkant aanvullen.

Een luxe reisauto op basis van de BMW 4 Serie Coupé met vier portieren en een mooi aflopende daklijn. Dat is de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé waarmee BMW weer een gat in de markt wil opvullen. Aan de voorzijde zien we dus sterke overeenkomsten met de twee deurs 4 Serie. Maar zodra we verder kijken is het silhouet toch een compleet ander verhaal. De lage daklijn moet suggereren dat het een Coupé is maar met vier portieren een heel stuk praktischer ingesteld. De portieren zijn zonder ruitframe zoals bij de Coupé, maar achter het achterportier zit, net als bij de BMW 3 Serie Gran Turismo een vast extra zijruitje. De achterlichten komen wel weer sterk overeen met die van de F32.

4series-grancoupe2

Het interieur wordt grotendeels overgenomen van de BMW 4 Serie Coupé die weer veel weg heeft van de BMW 3 Serie. Op zich wel jammer dat BMW niet van de gelegenheid gebruik maakt om ook dit deel van de auto opvallend anders te maken. De modellen en motoriseringen zullen grotendeels overeenkomen met de andere 4 Serie’s. Toch is het mogelijk dat de Gran Coupé als eerste de opvolger van de huidige N55 zes-cilinder krijgt. De BMW 4 Serie Gran Coupé krijgt in de zomer van 2014 zijn werelddebuut.

Bron: Autohome

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8162

2 14605

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter