DTM overwinning Bruno Spengler op de Ring

DTM overwinning Bruno Spengler op de Ring

0 1288

Aankomend weekend komt het DTM circus naar onze badplaats Zandvoort. Als ze daar kunnen herhalen wat Bruno Spengler op de Nürburgring heeft gedaan wordt dat een geweldig feestje.

 Vanaf pole gestart leidde Bruno van start tot finish. Hij won voor Audi-rijder Edoardo Mortara en BMW-merkgenoot Martin Tomczyk. Jamie Green werd als vierde de best geklasseerde Mercedes-Benz-rijder in een wedstrijd die weinig actie opleverde. Mike Rockenfeller, Gary Paffett, Robert Wickens, Filipe Albuquerque, Timo Scheider en Augusto Farfus completeerden de top tien.

Uitgerekend in het weekeinde dat op feestelijke wijze het 40-jarig bestaan van BMW’s sportieve M-divisie gevierd werd, was het Beierse merk een klasse apart, met gisteren al de pole voor Bruno Spengler en vandaag zowel de overwinning als de snelste raceronde voor de Canadees, die daarmee een loepzuivere hattrick scoorde.

“Een perfect weekeinde: vrijdag vieren we een mooi feest vanwege het 40-jarig jubileum van BMW M, zaterdag staan we op pole en vandaag winnen we”, vertelde een opgetogen BMW-sportdirecteur Jens Marquardt. “BMW, M, het Schnitzer-team en de Nürburgring is een combinatie die altijd goed is voor verrassingen.” Ook winnaar Bruno Spengler was dolgelukkig: “Dit herinnert een beetje aan mijn eerste overwinning.” Met zijn tweede zege van het seizoen klimt de Canadees op naar de tweede plaats in de kampioenschapsstand, achter leider Gary Paffett, die zijn voorsprong zag slinken tot 20 punten. Martin Tomczyk eindigde in de thuisrace van het BMW Team RMG als derde en behaalde daarmee zijn derde podiumplaats op rij, na de beide tweede plaatsen op de Red Bull Ring en de Norisring.

Aanstand weekend dus naar Zandvoort. Wij zijn erbij!

Bron: BMW


 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10768

2 8506

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter