Foto’s van de nieuwe BMW i8 gelekt

Foto’s van de nieuwe BMW i8 gelekt

0 1738

Het is BMW weer niet gelukt om een model geheim te houden tot de officiële introductie. In het geval van de BMW i8 zou die plaatsvinden op 10 september op de IAA in Frankfurt. Hier nu de eerste gelekte foto’s.

Op de foto’s is de sporthybride te zien vanaf de zijkant met geopende vleugeldeuren. Op de andere foto is het interieur te zien vanaf de bestuurderskant. Zoals verwacht wijkt de auto niet veel af van de i8 Concept op de doorzichtige portieren na dan. Net als bij de i3 komen zit op de i8 ook een bi-color kleurenschema. Deze bestaat uit een hoofdkleur met zwarte vlakken. Daar komen accenten in “i” blauw bij. De i8 op de foto’s heeft mooie sportieve 20″ wielen die aerodynamisch lijken te zijn vormgegeven. Op het linkervoorscherm zit het klepje waarachter de aansluiting zit om de accu’s op te laden. Ook valt ons op dat de remschijven relatief klein zijn. Uiteraard gebruik je met een elektrische auto veel minder de remmen vergeleken met een conventionele auto.

BMW-i8-Foto-Leak1

De binnenzijde heeft net als de Concept twee grote beeldschermen. Het display achter het stuur geeft de meeste functies weer die ook op een normaal instrumentenpaneel te zien zouden zijn. Het scherm in het midden is te bedienen met de iDrive controller voor alle multimediafuncties. De keuzehendel  lijkt zo uit de andere modellen van BMW te komen en is één van de weinige herkenbare elementen. In de verte doet dit dashboard ons denken aan dat van de legendarische BMW M1 met een vleugje 850i. Ook goed te zien is hoe dun de stoelen zijn. Dit natuurlijk met dank aan het frame van carbon.

BMW-i8-Foto-Leak2

Daarnaast is er nog een tweede teaservideo door BMW uitgegeven. Gisteren hadden we de eerste al en op deze zijn nog iets meer de portieren in actie te zien.

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8199

1 12624

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter