De gelekte eerste foto’s van de nieuwe BMW 5 Serie

De gelekte eerste foto’s van de nieuwe BMW 5 Serie

3 6934

Vanaf morgen is het officieel en zullen we hier meer informatie geven over de nieuwe BMW 5 Serie waar iedereen al zo lang op zit te wachten. Maar nu eerst de foto’s die het embargo van BMW zijn vooruitgesneld.

We kunnen nu al wel duidelijk zien dat de nieuwe BMW 5 Serie qua ontwerp sterk leunt op het huidige model en het topmodel; de BMW 7 Serie. Evolutie is soms beter dan revolutie zullen we maar zeggen. Reken er wel op dat de nieuwe G30 technisch weer flinke sprongen maakt ten opzichte van de F10.

Geen verrassingen

In het interieur wederom veel overeenkomsten met het topmodel van BMW. De sfeer is te omschrijven als sportief-chic, zoals je mag verwachten van een BMW in het hogere segment. Het instrumentarium is volledig digitaal en uiteraard is er een groot beeldscherm aanwezig, waarop de nieuwste versie van BMW’s infotainmentsysteem wordt getoond.

bmw-5-serie-283993-800

De nieuwe 5 Serie moet hoge ogen gaan gooien met geavanceerde rij-assistentiesystemen. Een tot zo’n 100 kilogram lager gewicht moet zorgen voor betere rij-eigenschappen. Op het gebied van motoren verwachten we geen verrassingen, de bekende TwinPower benzine- en dieselmotoren maken hun opwachting, later zal er ook een hybride-uitvoering verschijnen. Ook op de planning: een Touring, een nieuwe generatie van de Gran Turismo en natuurlijk een M5-versie.

Zoals gezegd. Morgen meer van de nieuwe BMW 5 Serie sedan.

 

 

Bron: GermanCarForum

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10120

3 COMMENTAAR

Laat een reactie achter