Komt de nieuwe BMW X1 op basis van nieuwe FWD-platvorm?

Komt de nieuwe BMW X1 op basis van nieuwe FWD-platvorm?

0 1317

We schreven van de week al dat de BMW X1 een groot succes is voor het bedrijf uit Beieren. In totaal zijn er al meer dan 300.000 X1 verkocht. Hoogste tijd om eens na te denken over de opvolger.

De meeste van deze verkochte X1’s zijn uitgerust met vierwielaandrijving, xDrive. Maar de achterwielaangedreven, en lichtere, variant moet niet onderschat worden. Dit is namelijk ook een erg plezierige auto om mee te sturen. Het Britse AutoCar heeft echter gehoord dat de volgende geneartie van de BMW X1 gebouwd gaat worden op het platvorm van de nieuwe voorwielaangedreven BMW’s. Dit platvorm gaat ook gebruikt worden voor de komende BMW 1 Serie GT die in 2014 moet komen. Dit wordt dan de eerste BMW met voorwielaandrijving. Liefhebbers houden hun hart vast. Het is logisch dat dit platvom voor meerdere modellen gebruikt gaat worden en de X1 zou daar een voorbeeld van kunnen zijn.

De opvolger van de E84 zou dan in 2015 op de markt verschijnen en natuurlijk ook als vierwielaangedreven variant te krijgen zijn. Het nieuwe techniek-pakket zal er voor zorgen dat de voorwielaandrijvingscomponenten in grotere aantallen kunnen worden geproduceerd. Daar komt bij dat de motor bij deze modellen dwars zal worden geplaatst wat het ruimte aanbod ten goede komt. Maar hierbij verliest de compacte SUV wel het punt waarmee hij zich kon onderscheiden van de concurrenten. Achterwielaandrijving met de bijbehorende rijdynamiek.

Ook de tweede generatie van de MINI Countryman zal gebruik maken van dit platvorm waardoor de verschillen met de BMW X1 een stuk kleiner worden. Hiermee heb je dus een concurrent in eigen huis. Het idee van dwars geplaatste motoren maakt gelijk duidelijk dat er alleen nog maar vier-cilindermotoren zullen passen in de nieuwe BMW X1. Als basismotoren zullen de nieuwe 3-cilinder turbomotoren (N37) beschikbaar komen. Deze zullen binnenkort voorgesteld worden en komen van Hams Hall (GB). Ook in de nieuwe BMW i8 zullen deze N37 motoren te vinden zijn.

Bron: AutoCar

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter