Komt er een BMW X4 M?

Komt er een BMW X4 M?

1 1182

BMW heeft al enige tijd geleden de komst van de BMW X4 bevestigd. De op de X3 gebaseerde kleinere broer van de BMW X6 wordt een SUV met een sportief aflopende daklijn.

Als tegenstander van deze BMW X4 verwachten wij dat de komende Porsche Macan hoge ogen zal gooien. Deze op de Audi Q5 gebaseerde compacte SUV zal een zeer dynamische auto moeten worden en BMW wil graag een beetje tegengas geven. Maar welke motoren komen in die Porsche te liggen? Waarschijnlijk de bekende benzine en dieselmotoren, maar misschien ook wel een Macan Turbo of een Macan GTS.

Terwijl bij BMW de X3 reeks ophoudt bij de xDrive35i en xDrive35d denken wij dat de sportievere X4 (F26) nog iets snellere mogelijkheden krijgt. Op BMWblog.com wordt gepraat over een echte M versie: de BMW X4 M F26 met de zescilinder turbomotor van de komende BMW M3(F80) met ongeveer 450 pk. Doordat de X4 vierwielaandrijving heeft (xDrive) en een hogere zitpositie zal deze een volledig andere rijbeleving geven dan de M3. Uiteraard ook door het hogere gewicht. We zullen maar afwachten wat BMW (M) weer voor ons in petto heeft.

Bron: BMWblog.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9683

2 8204

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter