Nieuwe communicatiemethode: De BMW Group presenteert zijn eerste videoclip.

Nieuwe communicatiemethode: De BMW Group presenteert zijn eerste videoclip.

0 1056

De BMW Group staat voor innovatie. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en trends.

Ook in de communicatie van hun produkten naar buiten toe. En daarom is het logisch dat ze nu met iets totaal nieuws komen om de nieuwe 1-serie onder de aandacht te brengen: een videoclip. En niet zomaar een video. In deze video is het intrigerende proces van de produktie van de auto te zien. Dat is al eerder gebeurd zul je denken. Maar niet op deze manier.

“Check my machine” is een filmproject dat is ontstaan uit een hechte samenwerking tussen BMW Group’s Electronic Media Department en creative artiest Jonas Imbery uit München (Gomma Records) en Mirko Borsche (Bureau mirko borsche). The Brainstormclub en Eyetrip zijn verantwoordelijk voor de produktie.

De soundtrack, gecomposeerd door Jonas Imbery, is iets heel bijzonders. Deze zou niet mistaan in één of andere nachtclub. ,, De uitdaging van het werk was om een levensechte, onafhankelijke en herkenbare compostie te creeëren dia alleen bestaat uit de geluiden van de auto. Dus het geluid van onder andere de richtingaanwijzers, GPS stem, sluitende geluiden van diverse kleppen, gordels en het alarmsysteem. Aan het einde van de film wordt pas duidelijk dat alle geluiden door de auto zelf geproduceerd worden.

,,Verschillende visuele middelen werden gebruikt om de technische omgeving van de produktiehallen te transformeren tot een emotionele wereld. Om de machines en robots van de rest van het gebied te scheiden, werkten we met selectieve focus, zorgvuldig gerichte verlichting en reflecties opgenomen door middel van kristallen ” aldus Daniel Falk from Eyetrip.

Kortom, de BMW Group heeft weer iets bijzonders toegevoegd aan hun uitgebreide marketingstrategie. Kijk zelf en geniet!

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8204

2 14658

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter