Nieuwe optie voor de BMW i3.

Nieuwe optie voor de BMW i3.

3 3139

Eén van de problemen met elektrisch aangedreven voertuigen is het gebrek aan rijgeluiden. Voor voetgangers is het niet te horen of een elektrische auto weg wil rijden of niet. Een ook een naderend voertuig is niet te horen. Daarom heeft BMW i iets nieuws. De Akoetische voetgangersbescherming. 

Dit wordt als optie aangeboden op de nieuwe i3 van BMW. De Akoetische voetgangersbescherming is een kunstmatig geluid gegenereerd tot een snelheid van 30 km/u dat voetgangers attendeert op een toe naderend voertuig. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Die verplichting geldt hier (nog) niet, maar BMW biedt dit systeem nu wel als optie aan. Bij snelheden boven die 30 km/h neemt het rolgeluid en het windgeruis de overhand en is het systeem overbodig.

P90136116

Met de optiecode 4U9 kost de BMW i3 €102,- meer, maar biedt veel veiligheid voor de medemens die anders niet in de gaten heeft of er een auto nadert.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8312

1 5879

3 COMMENTAAR

  1. Kun je iets specifieker zijn ,is dit een retrofit optie of alleen af fabriek? ……

  2. Heel nuttig, we hebben een occasion i3 gekocht en dit zit er niet op met als gevolg, dat we al een aantal keren een voetganger of fietser bijna van de sokken reden. Mij vraag is ; kan het achteraf aangebracht worden?

Laat een reactie achter