Officieel bevestigd: BMW M6 Gran Coupé in 2013

Officieel bevestigd: BMW M6 Gran Coupé in 2013

0 1996

We hadden al verwacht dat BMW een M versie van de 6 Serie Gran Coupé ging bouwen en nu is het officieel bevestigd. De BMW M6 Gran Coupé komt volgend jaar op de weg.

Motor Trend technisch directeur Frank Markus kwam met dit nieuws nar buiten nadat hijhad gesproken met BMW functionarissen in Duitsland. En gisteren bevestigde BMW US vertegenwoordiger Dave Buchko dat de BMW M6 Gran Coupé zijn debuut krijgt in 2013. Meer informatie kon hij echter nog niet geven.

De BMW 6 Serie Gran Coupé is de vierdeurs versie van de 6 Serie Coupé. De M6 is al wel leverbaar in Coupé en Cabrio vorm, dus de toevoeging van een M6 Gran Coupé rond het gamma wel af. De BMW M6 Gran Coupé is al een paar keer betrapt tijdens testwerk. Wij verwachten dat de techniek grotendeels gelijk is als dat van de BMW M5, M6 Coupé en M6 Cabrio. Dus een 4,4 liter V8 Twin Scroll Turbo motor met 560 pk (alhoewel er ook wordt gesproken van 580 pk). Omdat de 6 Serie Gran Coupé mechanisch dichter bij een 5 Serie komt dan een 6 Serie denken we dat voor de Amerikaanse markt ook een handbak leverbaar gaat worden. De rest van de wereld krijgt de M DCT bak.

Bron: Motor Trend en BMW

Impressies: Theophilus Chin

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9514

2 8162

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter