Officieel: de nieuwe BMW 3 Serie Touring

Officieel: de nieuwe BMW 3 Serie Touring

0 2242

BMW presenteert de nieuwe BMW 3 Serie Touring. Met dynamische flair voor werkdagen en praktische ruimte en flexibiliteit voor in het weekend. De strak en sportief vormgegeven business Touring biedt rondom meer ruimte en beschikt zelfs over de grootste bagageruimte in zijn segment. Dankzij de krachtige, efficiënte motoren is 20 procent bijtelling bovendien binnen handbereik.

De nieuwe BMW 3 Serie Touring is ideaal voor automobilisten die zakelijk rijden combineren met voldoende ruimte voor activiteiten in de vrije tijd. Door bijna 10 cm extra lengte ten opzichte van het vorige model en de 5 cm grotere wielbasis is duidelijk ruimte in het interieur gewonnen. Met name achterinzittenden zullen dat merken met meer hoofd- en beenruimte. De bagageruimte is met 35 liter gegroeid tot maar liefst 495 liter onder de bagageafdekking. Dat is meer dan elk ander model in dit segment. Bovendien kan de ruimte optimaal worden benut dankzij de achterbank die in drie delen (40:20:40) kan worden neergeklapt, waardoor maximaal 1.500 liter bagageruimte beschikbaar is. De uitrolbare bagageafdekking kan bovendien nu worden opgeborgen onder de bodem van de bagageruimte. De achterruit is separaat van de achterklep te openen, wat bijvoorbeeld van pas komt als in een parkeergarage de ruimte ontbreekt om de gehele achterklep te openen. Die achterklep is overigens standaard elektrisch te openen en te sluiten.

Naast zaken als regeneratie van remenergie en Auto Start/Stop beschikt elke BMW 3 Serie Touring nu ook over ECO PRO. De rij-modus die deel uitmaakt van het standaard Driving Experience Control. Hiermee kan de auto zich aanpassen aan de wensen van de bestuurder met een aangepaste respons van gaspedaal, transmissie en besturing. In ECO PRO modus wordt ook een aangepast functioneren van verwarming en airconditioning geactiveerd. Dit alles kan zorgen voor een verbruiksbesparing tot wel 20 procent en dus extra actieradius. Ook het met 40 kg verlaagde gewicht en de volledig dichte en vlakke onderbodem dragen bij aan de brandstofefficiency – bij verbeterde rijprestaties. In de gecombineerde testcyclus bedraagt het verbruik van de BMW 320d Touring 4,7 l/100 km voor de handgeschakelde versies (4,6 l/100 km voor de achttrapsautomaat), ofwel een CO2-uitstoot van 124 g/km (122 g/km). Daarmee verdient de BMW 320d Touring EfficientDynamics Edition een gereduceerde bijtelling van 20% bij zakelijk gebruik. De introductie vindt dit najaar plaats met de 320d, de 330d en de 328i Touring. Later dit jaar volgen de BMW 318i, 318d en 316d. Ook de laatste komt dan in aanmerking voor 20% bijtelling.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8494
video

2 3206

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter