Perfecter dan ooit: de nieuwe BMW 7 Serie (G11)

Perfecter dan ooit: de nieuwe BMW 7 Serie (G11)

1 5448

Als in 2015 de nieuwe BMW 7 Serie verschijnt zal BMW de lat weer een flink stuk hoger leggen. Met een slank design, lichtgewicht constructie, de modernste motoren en gestegen comfort zal de nieuwe 7 Serie weer de maatstaf zijn in de luxe klasse.

Na veel technische en directievergaderingen hebben ze bij BMW besloten veel Carbon delen (CRFP) toe te passen in het nieuwe vlaggeschip. Maar ze willen nog niet zover gaan als bij het project i waarbij de volledige carrosserie van dit materiaal is gemaakt. Samen met aluminium en hoogwaardig staal zal Carbon deel gaan uitmaken van de dragende structuur. Hiermee zal het gewicht naar beneden gaan en de carrosseriestijfheid omhoog. BMW zal dit materiaal in samenwerking met SGL Carbon gaan produceren. De nieuwe BMW 7 Serie zal het eerste model zijn dat op dit nieuwe modelplatvorm, 35up genaamd, is gebaseerd. Dit platvorm zal voor alle achter- en vierwielaangedreven BMW’s gebruikt gaan worden. Van de volgende 3 Serie tot en met de nieuwe 7 Serie. Voor nog meer veercomfort zal het nu op de achteras leverbare luchtveersysteem ook op de vooras leverbaar worden. Uiteraard zullen de modellen ook in verlengde uitvoering op de markt komen. Vooral in de Verenigde Staten en China is hier veel vraag naar.

Nadat de concurrenten het niet schuwen om vier-cilindermotoren in hun toplimousines te stoppen zal BMW met de volgende generatie 7 Serie niet achterblijven. Dit zal dan een 730i worden met een vier-cilinder turbo motor die ongeveer 260 pk zal gaan leveren. Genoeg? Zeker als je bedenkt dat deze twee liter motor een auto moet voortbewegen die ongeveer 200 kilo lichter is dan zijn voorganger. Een definitieve beslissing hierover is echter nog niet gevallen. De drie liter zes-cilinder in de 740i gaat waarschijnlijk van 326 naar 340 pk en de 4,4 liter V8 uit de 750i gaat naar ongeveer 462 pk. Daar komen nog drie diesels bij (730d, 740d, 750d). Bij deze motoren zal niet veel veranderen met respectievelijk 260, 315 en 385 pk. Wel volledig nieuw zal de 12-cilinder worden. Het gaat wel weer een bi-turbo uitvoering worden maar het vermogen zal stijgen naar ongeveer 571 pk. Het koppel zal stijgen naar een verpletterende 900 Nm. De huidige ActiveHybrid zal plaats gaan maken voor een soort plug-in oplossing. Wel in combinatie met een krachtige zes-cilinder benzine motor. Georg Kacher van AutomobileMag.com heeft het zelfs nog over een M770i xDrive M Performance model met 475 pk. Deze zou zelfs nog als laatste F01 kunnen komen. Dit lost gelijk het probleem van BMW op dat ze geen “echte” M7 uitbrengen. Een M Performance model is al een heel stuk sportiever dan een gewone 7 Serie, maar niet zo “hard core” als een M. De krachtoverbrenging zal bij de 7-er via een nieuwe, door ZF ontwikkelde, 9-traps automaat gaan. Het verbruik zal over de hele linie weer flink dalen. De zuinigste diesel moet strak gemiddeld 1 op 20 kunnen halen. Maar ook de benzine motoren worden efficiënter.

De nieuwe BMW 7 Serie wordt ontworpen onder leiding van karim Habib, die sinds 1 juni 2012 de afdeling BMW-Design onder zijn hoede heeft. Hij moet ervoor zorgen dat de moedige 7 Serie van Chris Bangle en de elegente huidige 7 Serie vergeten wordt met de komst van de nieuwe 7 Serie (intere benaming G11). Alles moet kloppen. De proporties, de lijnvoering, de stijlelementen en het voorzichtige gebruik van chroomdelen. De nieuwe BMW 7 Serie zal eind 2015 worden geïntroduceerd.

Bron: AutoBild

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter