Persbericht: BMW 4 Serie Gran Coupé

Persbericht: BMW 4 Serie Gran Coupé

0 4332

BMW presenteert de vierdeurs BMW 4 Serie Gran Coupé, het derde model in de range van de BMW 4 Serie. Dankzij de vier portieren en de hogere en verder naar achteren doorlopende daklijn biedt de BMW 4 Serie Gran Coupé extra hoofdruimte achterin. Met de achterbank volledig neergeklapt bedraagt de maximale inhoud van de bagageruimte maar liefst 1.300 liter. Er is keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels, allemaal met BMW TwinPower Turbo techniek.

P90141834

 De BMW 4 Serie Gran Coupé is even lang (4.638 mm) en breed (1.825 mm) als de vorig jaar gelanceerde BMW 4 Serie Coupé. Ook de wielbasis is gelijk (2.810 mm), maar het dak is twaalf millimeter hoger. De twee achterportieren hebben net als de voorportieren geen ruitstijlen. Met de korte overhang voor en achter, het lange front en de gestrekte daklijn is de BMW 4 Serie Gran Coupé elegant, terwijl het tevens een ruime en praktische auto is. Andere fraaie designkenmerken zijn de Air Curtains op de hoeken van de voorbumper en de Air Breathers achter de voorwielkasten. Deze sportief ogende elementen dragen bij aan een lage luchtweerstand.

1.300 liter bagageruimte

De standaard elektrisch te openen en te sluiten achterklep geeft toegang tot een bagageruimte van 480 liter, 35 liter meer dan die in de BMW 4 Serie Coupé. Door de optionele driedelige achterbank (40:20:40) neer te klappen, groeit de bagageruimte tot zelfs 1.300 liter. Dat is meer dan in elke andere vierdeurscoupé in de premium middenklasse. Optioneel is Comfort Access leverbaar; door met de voet een beweging onder langs de auto te maken opent de achterklep automatisch.

P90141761

4+1 configuratie

Het interieur oogt sportief en is afgewerkt met kwaliteitsmaterialen. Het instrumentarium met ronde tellers, een ‘black panel look’ en de vrijstaande iDrive-monitor boven de middenconsole, zijn kenmerkende elementen van de BMW 4 Serie. De lijnen van dashboard en cockpit lopen door in de deurpanelen en de B-stijl. De BMW 4 Serie Gran Coupé is voorzien van een achterbank in plaats van twee aparte zetels zoals in de BMW 4 Serie Coupé. Door de profilering van de achterbank lijkt het alsof er sprake is van twee afzonderlijke zetels. Het tussenliggende hogere gedeelte is echter geschikt als derde zitplaats. BMW spreekt dan ook van een 4+1zitter. Uitrusting en aankleding zijn verder uit te breiden en te personaliseren dankzij de keuze uit drie extra uitvoeringen: Sport Line, Luxury Line, Modern Line. Er is een uitgebreid aanbod aan opties in het BMW Individual-programma. Het BMW M Sport-pakket is voor de sportieve fijnproevers.

Motoren

De BMW 4 Serie Gran Coupé is leverbaar in vijf motorvarianten. De topversie is de 435i met een 3,0-liter zescilinder-in-lijn benzinemotor met 225 kW (306 pk). De twee andere benzineversies 428i en 420i zijn uitgerust met een viercilinderkrachtbron met respectievelijk 180 kW (245 pk) en 135 kW (184 pk). De dieselversies 420d en 418d leveren 135 kW (184 pk) en 104 kW (143 pk). Het gemiddelde verbruik van de motoren loopt op van 4,5 l/100 km tot 8.1 l/100 km. De CO2-uitstoot ligt tussen de 119 g/km en 189 g/km. Alle motoren zijn voorzien van BMW TwinPower Turbotechniek en voldoen aan de Euro 6-emissienorm.

De BMW 428i Gran Coupé en de BMW 420d Gran Coupé zijn optioneel leverbaar met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. Alle motorversies zijn verkrijgbaar met de achttraps Steptronic automaat of de achttraps Steptronic sporttransmissie met schakelpaddles achter het stuurwiel. Alle motoren koppelen uitstekende prestaties aan een hoge mate van efficiency.

P90141799

De BMW 4 Serie Gran Coupé is tevens uitgerust met talrijke BMW EfficientDynamics-voorzieningen. Dat zijn onder meer Brake Energy Regeneration, Auto Start Stop-functie en schakelindicatie. De Steptronic-automaat biedt een brandstofbesparende coasting-stand. Met de ECO PRO-modus van de Driving Experience Control-functie is het verbruik nog verder te reduceren.

BMW ConnectedDrive

De nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé is leverbaar met alle veiligheids- en assistentiesystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment die onder de noemer BMW ConnectedDrive vallen. Nieuw is de mogelijkheid om met de dienst Online Entertainment gebruik te maken van Napster als muziekprovider. Andere opvallende opties zijn onder meer het navigatiesysteem Professional, BMW Head-Up Display met kleurenprojectie, Driving Assistant, grootlichtassistent (antiverblinding), Active Protection en de nieuwste versie van Active Cruise Control met Stop&Go. Innovatieve interfacetechnologie maakt bovendien een snelle en makkelijke koppeling van smartphones met de auto mogelijk.

De BMW 4 Serie Gran Coupé wordt medio 2014 op de Nederlandse markt verwacht.

Bron: BMW Group Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter