Publieksvoorstelling van de BMW M6 Cabrio in New York

Publieksvoorstelling van de BMW M6 Cabrio in New York

2 2703

De nieuwe BMW M6 Coupé heeft net de publieksvoorstelling op Genève achter de rug. Nu maakt BMW bekend dat de nieuwe BMW M6 Cabrio op de autoshow van New York aan de mensen wordt voorgesteld.

De autoshow van New York wordt begin april gehouden en is niet zo groots als de Zwitserse autoshow. Toch wil BMW deze primeur aan de overkant van de grote plas voorstellen. Eén van de redenen is natuurlijk de grote hoeveelheid primeurs die BMW al te bieen had op de Autosalon van Genève. Hier zou de M6 cabrio een beetje zijn ondergesneeuwd. In New York krijgt de auto tenminste de aandacht die hij verdiend.

De M6 Cabriolet is de tweede generatie (F12). In tegenstelling tot de vorige editie (E64) beschikt de open vierzitter over een kleinere benzinemotor, die door de toepassing van twee turbo’s meer vermogen levert. Uit de 4.395 cc grote Twin-Turbo V8 met directe inspuiting en Valvetronic haalt BMW 560 pk en 680 Nm, waarmee een sprint 0-100 km/h in 4,2 tellen kan worden afgelegd. De topsnelheid bedraagt officieel 250 km/h. Met het M Driver’s Package kan de begrenzer afgesteld worden op 305 km/h. Hiervoor moet wel een extra vinkje op de optielijst worden gezet.
De verkoop van de nieuwe BMW M6 Cabrio start in juni dit jaar. Hiermee is hij er, ondanks de latere voorstelling aan het publiek, toch eerder dan de nieuwe BMW M6 Coupé.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10116

2 8353

2 COMMENTAAR

  1. Persoonlijk vind ik die wielen geen porum. Maar dat is snel genoeg opgelost. Dus zet maar voor deur neer!!

Laat een reactie achter