Richtprijzen BMW i3 en i8 naar buiten gekomen

Richtprijzen BMW i3 en i8 naar buiten gekomen

0 1570

Ian Robertson, BMW salesmanager, heeft enkele prijzen van de aankomende elektrische BMW i3 en i8 genoemd.

Zo moet de i3 een prijs krijgen van zo’n 40.000 euro. De i8 gaat over het bedrag van 100.000 euro heen volgens Robertson. Wanneer volgend jaar de elektrische BMW i3 op de markt verschijnt wil BMW de klant ook de mogelijkheid bieden de auto online te kopen. Dat schrijft Bloomberg. BMW wil op een goedkope manier een grotere groep klanten bereiken. Het mogelijk maken om online een auto te kopen is volgens het merk een stap in de goede richting om deze nieuwe kopersgroep aan te spreken. Ze beginnen met het online aanbieden van de i3 die eind 2013 op de markt arriveert. Een jaar later komt de BMW i8 op de markt.

En het kopen van een auto in de showroom dan? Ook dat blijft mogelijk, want BMW opent wereldwijd speciale showrooms waar de modellen gekocht kunnen worden. Kortgeleden werd zo’n dealer geopend in de metropool Londen. De BMW i brand store.

BMW werkt naast een vierpersoons i3 en tweezits i8 ook aan een MPV-achtige BMW i5. Dit model kan concurreren met een auto als de Toyota Prius Wagon. De productieversie van de i5 moet rond 2015 op de markt arriveren. Of deze volledig elektrisch wordt of een plug-in hybride is nog onduidelijk.

De BMW i3 met eDrive is een compromisloos duurzame auto die is ontworpen voor stedelijke gebieden. Puur aangedreven door elektrische energie en gebouwd als antwoord op de behoefte aan duurzame en emissievrije mobiliteit. De BMW i8 combineert lichtgewicht design en geavanceerde BMW eDrive technologie die dit nieuwe model de performance en looks geeft van een echte sportwagen. Toch verbruikt hij niet meer brandstof dan een auto die veel kleiner is.

Bron: Bloomberg

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8204

1 5834

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter