Te koop: nieuwe McLaren F1

Te koop: nieuwe McLaren F1

0 2211
Te koop: een McLaren F1 van 17 jaar oud die nog nooit is gebruikt. Je moet er wel voor naar Japan. De gele F1 heeft nagenoeg geen kilometers op de teller en is in een uitstekende conditie. Z.g.a.n.
De auto is nieuw aangeschaft door de Japanse eigenaar en in een luchtdichte tent weggezet. Er staan wel een aantal kilometers op, maar die zijn er alleen opgezet door de testrijder van McLaren, aangezien elk exemplaar door een streng testprogramma heen moest voor aflevering. Dat neemt niet weg dat de Japanner stalen zenuwen moet hebben gehad om deze supercar niet één keer aan de tand te voelen.
552a463
De McLaren F1 is een zeer zeldzame supersportauto, die zo’n beetje als uitvinder van dit segment wordt beschouwd. De productie van de door Gordon Murray ontwikkelde F1 begon in 1992 en eindigde 106 auto’s later in 1998. De auto heeft een 627 pk sterke BMW 6,1 liter V12-motor en de bouwers claimden lange tijd de snelste auto voor op de weg te zijn. In 3,2 seconden naar de 100 km/h en een topsnelheid van 386,4 km/h.
De McLaren F1 is de eerste productieauto met een complete koolstofvezel versterkte kunststof (CRFP) monocoque chassisstructuur. Aluminium en magnesium werden gebruikt voor de bevestigingspunten voor de vering. De auto beschikt over een centrale zitpositie – de bestuurdersstoel is geplaatst in het midden, vóór de brandstoftank en vóór de motor, met de passagiersstoelen aan weerszijden iets daar achter. De vlinderdeuren van het voertuig gaan omhoog open. De motor produceert veel warmte onder volledige belasting. Dit veroorzaakt een hoge temperatuurvariatie in de motorruimte. Daarom is besloten de motorruimte niet uit koolstofvezel te vervaardigen en te isoleren met bladgoud.
19e3aa3
Het nu in Japan aangeboden exemplaar is gebouwd in 1996 en werd vermoedelijk als belegging aangeschaft. De destijds 2,4 miljoen gulden kostende auto brengt nu vermoedelijk meer dan het vijfvoudige op.
Bron: dailyautofix.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter