Toekomstige BMW M5 en M6 met AWD?

Toekomstige BMW M5 en M6 met AWD?

0 1272

BMW M GmbH heeft tot nu toe altijd volgehouden nooit een BMW M5 of M6 te bouwen met vierwielaandrijving. Het zou overbodig zijn en te zwaar voor een pure sportwagen. 

Wat schetst onze verbazing als Dr. Friedrich Nitschke, CEO van BMW M GmbH met uitspraken komt in een interview met Motoring over een vierwielaandrijvingssysteem op deze modellen. “Ik heb naar de cijfers gekeken en 70 tot 80 procent van de in de VS verkochte E63 AMG’s zijn uitgerust met vierwielaandrijving”.

M5snowdirtandsalt

Daarna bevestigt hij: “Wij denken nu ook om vierwielaandrijving aan te bieden op onze modellen. Maar dat zal niet eerder gebeuren dan bij de opvolgers van de huidige BMW M5 en M6. Eerder is logistiek niet mogelijk. Op de BMW M5 en BMW M6 wordt het misschien een optie in de toekomst, maar het zal nooit worden aangeboden op de BMW M3 en M4”.

Wees niet bang. Het systeem zal alleen als optie worden aangeboden. Dus de puristen kunnen rustig ademhalen. Op z’n vroegst zullen we de eerste BMW M5 of M6 met vierwielaandrijving pas zien in 2017 of 2018.

Bron: motoring.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9472

2 8148

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter