Volgende BMW 1 Serie met FWD

Volgende BMW 1 Serie met FWD

0 2688

De volgende generatie van de BMW 1 Serie krijgt voorwielaandrijving, net als de huidige 2 Serie Active Tourer.

Dat blijkt uit de eerste details die uitlekken over de nieuwe 1 Serie, die in 2018 overigens pas op de markt komt. BMW zou het nieuwe voorwielaangedreven UKL2-platform willen gebruiken dat momenteel dus al in gebruik is voor de BMW 2 Serie Active Tourer, maar dat ook wordt ingezet voor de nieuwe MINI. MINI gebruikt de UKL1-versie, BMW de UKL2-variant met een langere wielbasis. Motoren, transmissies, de principes van de wielophangingen, climate control en andere zaken die voor de inzittenden niet zichtbaar zijn zullen worden gedeeld

Van de BMW 1 Serie zou een drie- en vijfdeurs hatchback uitkomen en een sedan. Op basis van de BMW 1 Serie zou dan later ook een nieuwe 2 Serie verschijnen, eveneens met voorwielaandrijving. Door het gebruik van het voorwielaangedreven platform wordt de nieuwe 1 Serie ruimer. Door meer aluminium toe te passen zou het gewicht kunnen worden verlaagd met een lager verbruik en dito uitstoot als gevolg. Zeer waarschijnlijk krijgt de 1 Serie dan ook de nieuwe drie- en viercilinder motoren.

“Het was voor BMW een enorme stap om over te gaan op voorwielaandrijving, maar met de 2 Serie Active Tourer wilden we een zo ruim mogelijk interieur binnen zo compact mogelijke buitenafmetingen”. aldus Dr. Frank Niederländer, verantwoordelijk voor de BMW-modellen die zijn gebaseerd op de nieuwe ‘Unterklasse’ bodemsectie. 

Bron: www.autoexpress.co.uk

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8494

2 15027

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter